Usuari:Dsoleg/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Associació "Si jo puc, tu també #epilep"[modifica]

L’associació "Si jo puc, tu també #epilep" es va crear a l’any 2018 amb la intenció de visualitzar i donar a conèixer l'epilèpsia mitjançant esdeveniments esportius, ja que durant molt de temps es creia que les persones amb epilèpsia no en podien fer. També vol ensenyar que les persones amb epilèpsia poden fer coses. Tothom ha de seguir els somnis i posar-se reptes a la vida.

PROJECTES I ACTIVITATS:[modifica]

  1. CAMINADES: Setmanalment organitza caminades pels voltants de Tarragona (https://sijopuctutambeepilep.org/category/caminades). Serveixen per visualitzar l'epilèpsia i per socialitzar. Per l’associació la inclusió és un tret fonamental, per tant, no cal tenir epilèpsia ni ser familiar. Estan obertes a tothom.
  2. CULTURA: Mensualment fa sortides culturals per conèixer les meravelles del nostre territori (https://sijopuctutambeepilep.org/category/sortides-culturals).
  3. CURSES: Participa en curses organitzades per altres o bé pròpies. L’associació ha creat i organitzat els "Quilòmetres per l'epilèpsia". És una acció que realitza el dia 24 de maig per celebrar el "Dia de l'epilèpsia". El que vol és visualitzar l'epilèpsia fent "quilòmetres" de totes les maneres possibles (caminant, corrent, nedant, ballant, etc.). En la primera edició va donar 525 dorsals i entre tots es van realitzar 6.000 km. (https://youtu.be/WGHiC9kdx8s).
  4. RECAPTACIÓ: Recaptació per a investigació: Amb les donacions a canvi de l’equipament  o productes i amb les inscripcions dels actes organitzats per l’associació es fan donacions per a investigar.
  5. RIE: "Red Iberoamericana de Epilepsia": És una de les entitats fundadores d'aquesta xarxa. Està pensada per unir esforços, coneixements i experiències a nivell internacional fent cursos de formació, etc.
  6. FORMACIÓ: Formació als centres educatius (https://sijopuctutambeepilep.org/category/xerrades-a-centres-educatius)): Aquest projecte consisteix en fer xerrades pels centres educatius (primària i secundària) per explicar què és i què fer davant d'una persona amb epilèpsia. L’associació vol acabar amb els estigmes i amb el bullying a les escoles a més de formar una mica a l'equip de professorat. De moment s’han fet aquestes sessions a centres de Tarragona i Barcelona. L’associació està oberta a fer-les als centres que vulguin.
  7. EL SIGNE: L’associació ha creat un signe amb el lema: “un petit gest per un gran canvi” que defineixi i visualitzi l’epilèpsia. Així és més fàcil de poder donar suport a aquesta malaltia quan es fa una foto, un vídeo, etc. Mica en mica s’està internacionalitzant https://sijopuctutambeepilep.org/un-petit-gest-per-un-gran-canvi.
  8. AMBAIXADORS: L’associació compta amb el suport d’uns magnífics ambaixadors (https://sijopuctutambeepilep.org/ambaixadors-de-lassociacio) que ajuden a donar a conèixer l’associació i a visibilitzar aquesta malaltia:
    1. Oriol Grau.
    2. Carlos Gil.
    3. Ada Parellada.
    4. Dani Jiménez.
    5. Roba Estesa.
  9. SUPERHEROI: Per arribar als més petits i poder explicar-los coses, l’associació té un superheroi que l’ajuda. S'anomena “Súper Epilep”. És el superheroi que tots portem dins i recorda prendre la medicació i dona consells en el dia a dia. https://sijopuctutambeepilep.org/el-nostre-superheroi-super-epilep
  10. PUBLICACIONS: L’associació té el projecte de la publicació d'una col·lecció de llibres per explicar a diferents franges d'edat que és l'epilèpsia. El primer està a punt de sortir. És un conte il·lustrat pels més petits (Infantil - Cicle Inicial de Primària). L'autor, Javier Fonseca, ho ha fet mitjançant una col·laboració solidària. El Javier és un gran escriptor especialitzat en Literatura Infantil i Juvenil (més informació). Els beneficis de la venda del llibre es destinaran, com sempre, a la recerca mèdica de https://www.migranodearena.org/usuario/si-jo-puc-tu-tambe-epilepl'epilèpsia. L’associació té obert un crowdfunding per recollir fons i fer possible aquest projecte.