Usuari:Enricpineda/Cafè i cigarro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Cafè i Cigarro és un programa de ràdio setmanal humorístic que s'emet en directe els dilluns al vespre a través de la ràdio en línia ScannerFM, disponible també en format podcast a través de diverses plataformes.

Història[modifica]

"Cafè i cigarro" neix el febrer del 2011 com un programa de ràdio setmanal a Ràdio Ateneu del Clot, emissora de ràdio local situada a l'Ateneu La Farinera del Clot, emès en directe a través d'internet i penjat a Internet en format podcast. L'equip inicial del programa el formen David Guerra, Àlex Santaló i Juli Gàndara. Encara que el programa no segueix en els seus inicis una estructura consolidada, certes seccions sobre cinema, música i còmics van apareixent de forma regular.

Coincidint amb el final de la segona temporada, el programa s'estrena en format ràdio convencional, coincidint amb l'inici de les emissions de Ràdio Ateneu del Clot al 89.5 de la FM[1].

A l'inici de la temporada 6, el programa canvia d'emissora i fitxa per l'emissora de ràdio per internet barcelonina Scanner FM, mantenint l'estructura del programa[2].

Equip[modifica]

El programa està presentat i dirigit per David Guerra, Àlex Santaló i Amadeu Brugués. Durant les primeres temporades comptaven amb la presència de Juli Gàndara. Les cortinetes del programa compten amb la veu de Xavier Serrano.

Estructura del programa[modifica]

Els programes acostumen a seguir una estructura constant dividida en les següents seccions:

  • "Lu d'aquí": secció d'informació catalana.
  • "Lu d'allà": informació estatal.
  • "Lu de més enllà": informació internacional.
  • "Coses de llestos": informació cultural. Normalment centrada en pel·lícules i sèries de televisió.
  • "Deports": informació esportiva.

Enmig de cada programa hi ha una actuació musical. Des dels seus inicis i fins a mitjans de la cinquena temporada, les seccions habituals de repàs de l'actualitat es combinaven amb un espai d'entrevistes per on van passar personatges com Quim Monzó, Òscar Andreu, Marc Pastor, Josep Maria Ganyet, Cels Piñol, Elisenda Pineda o Albert Cuesta, entre altres.

Referències[modifica]

  1. «89.5 FM». Blog de Ràdio Ateneu del Clot.
  2. «Cafè i Cigarro amb @alexsantalo @loguerra i @amadeubrugues». Blog Scanner FM.