Usuari:Faelm/Dulce María

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDulce María
Biografia
NaixementDulce María Espinoza Saviñón
6 de desembre de 1985 (1985-12-06) (38 anys)
Ciutat de Mèxic
Dades personals
NacionalitatMèxic Mèxic
Activitat
OcupacióCantant i actriu

Dulce María Espinoza Saviñón (desembre nascut 6, 1985) és una actriu mexicana i cantant.

Forma part de diversos projectes musicals, incloent RBD grup pop entre 2004 i 2009, originat per la novel·la mexicana Rebelde (2004–06), i venut 20 milions d'àlbums a tot el món on va rebre diversos premis.

Des de 2009, ha signat amb Universal Music Group, Dulce María ha publicat tres àlbums en solitari: Extranjera (2010) Sin Fronteras (2014) i DM (2017).

Vida primerenca[modifica]

Dulce María va néixer el 6 de desembre de 1985 a la Ciutat de Mèxic, Districte Federal.[1] Té dues germanes, Blanca Ireri i Claudia. Ensenya ascendència alemanya, mexicana i espanyola, i és la gran neboda del pintor Frida Kahlo.[2] Va declarar en una entrevista amb Anar Orgull que "la meva àvia és la seva germana", encara que altres entrevistes diuen que ella és la seva primera cosina.[3][4][5] De nen, Dulce María va començar a fer anuncis televisius. El 1993, a l'edat de 8 anys, es va llançar a la plaça Sesamo, la versió de Mèxic de Carrer de Sèsam. També va aparèixer en diversos anuncis mexicans durant la seva petita edat, inclosa la botiga de mobles mexicana Viana durant el Dia de la Mare. Més tard, va ser posat en llibertat al Gaby's Club i va participar en diverses especialitats al canal mexicà Discovery Children. Va començar a treballar en les novel·les Televisa però va descobrir la seva veritable passió quan va tenir l'oportunitat de participar en un projecte de música anomenat Rebelde.

Carrera de música[modifica]

Dulce María, com a membre de la banda RBD, en roda de premsa a Brasil.

El 1996, Dulce es va unir al grup de música mexicà K.I.D.S .. Va ser molt popular entre els nens a Mèxic i va llançar dos singles per impactar, La mejor de tus sonrisas i Prende el interruptor. El 1999, Dulce va decidir abandonar el grup per motius personals. Després de deixar KIDS, Dulce i el seu nuvi, Daniel Habif, també antic membre de KIDS, van decidir iniciar el seu propi grup anomenat D & D. Van gravar cinc cançons, però per raons desconegudes, es van separar. A principis de 2000, Dulce substitueix a Angie in Jeans, un grup pop llatí. Va deixar després de dos anys per protagonitzar la novel·la Classe 406.

Dulce va començar actuar en telenovelas i finalment es va estrenar mentre era un dels personatges principals de Rebelde. L'èxit de Rebelde va llançar RBD fet de Dulce, Anahí, Maite Perroni, Christian Chávez, Alfonso Herrera, i Christopher von Uckermann. El grup ha creat 9 àlbums d'estudi, incloent-hi discos en espanyol, portuguès i anglès. Fins ara, han venut més de 20 milions d'àlbums a tot el món i han viatjat per Mèxic, Amèrica del Sud, Sèrbia, Romania, Estats Units i Espanya. El 15 d'agost de 2008, el RBD va publicar un missatge que diu que els fans que han decidit separar-se. Van participar en una gira final, Gira Del Adios World Tour que va finalitzar el 2008. El 25 de novembre de 2008, va col·laborar amb Tiziano Ferro i Anahí en una cançó va cridar El Regalo Màs Grande. Seguint el breakup de RBD, Dulce va signar amb Universal Music i va anunciar que va començar dins 2009 com a artista de solo.[6]

Projectes de solo[modifica]

Dulce María que actua dins 2008

El 2009 va gravar dues noves cançons per a la novel·la, Verano de Amor, anomenada Verano i Déjame Ser, una cançó que va escriure conjuntament amb Carlos Lara.[7] Dulce també col·laborada amb Akon, a remix la seva cançó Beautiful. Van actuar la cançó junta al 2009 concert radiofònic, El Evento 40. Dulce també voiced "llyena Faustin" en IV de Cotxe de Robatori Magnífic.

Dulce María va publicar el seu primer àlbum en solitari el 17 de maig de 2010, titulat Inevitable. El video musical es va estrenar el 24 de maig i va ser dirigit pel director argentí Francisco de Amorim Lima. L'àlbum en solitari "Extranjera" e Dulce María va ser programat per al seu llançament el 7 de setembre, però la data de llançament va ser canviada a causa de l'enregistrament d'algunes noves pistes. L'àlbum va ser llançat el 9 de novembre de 2010, amb el seu comunicat de Twitter "Tenim més sorpreses per a tu, així que tingueu paciència". La sorpresa va ser que l'àlbum estava dividit en dos: Extranjera Primera Parte, amb 7 pistes, incloent l'impacte Inevitable, va alliberar damunt 9 de novembre de 2010 i Extranjera Segunda Parte amb 7 més pistes més un DVD amb extres. Damunt 9 de novembre de 2010, Dulce María va presentar el seu àlbum amb un showcase al Lunario i va anunciar el seu segon sol Ya No, el qual serà presentat en la segona part de l'àlbum posat per ser alliberat a l'estiu de 2011. La cançó és una coberta del cantant tardà Selena de l'àlbum Amor Prohibido. La cançó va començar a tocar a la ràdio el 16 de novembre de 2010. El 14 de gener de 2011, es va llançar un clip preliminar per al nou sol dolç. No mostrant-ho en 3 roba diferent i quan dura l'escena que argumenta amb el vostre interès per l'amor. El video musical de Dulce Maria Ya No va ser llançat el 10 de febrer al seu canal personal de YouTube, DulceMariaLive, abans del previst perquè es va filtrar. Dulce Maria va anunciar en el seu compte oficial el segon oficial estranger de YouTube, publicat el 14 de juny de 2011.

Entre el 2014, Dulce va publicar el seu segon àlbum d'estudi titulat "Sin Fronteras"

El 2016, Dulce va començar a gravar el seu tercer àlbum d'estudi anomenat "DM". El disc es va completar a l'agost de 2016 i va ser llançat el 10 de març de 2017. Dulce està actualment en DM, World Tour promocionant l'àlbum.

Carrera suplent[modifica]

Dulce Maria dins 2011

Seguint el seu èxit com a estrella de nen, Dulce va començar per protagonitzar teen-va orientar telenovelas com El Juego de la Vida i Clase 406. En Clase 406, va treballar alongside Alfonso Herrera, Anahí, i Christian Chávez, qui més tard li va esdevenir bandmates en RBD. Dins 2004, va ser llançada mentre un dels caràcters principals en Rebelde, un mexicà remake de l'Argentí d'impacte telenovela, Rebelde Way. Dulce va jugar Roberta Pardo, el fort-willed filla d'un cantant mexicà famós. Rebelde Era un impacte a tot el món i va haver-hi per damunt 400 episodis, airing de 2004 fins que 2006. Dins 2006, l'actriu va rebre la TVYNOVELAS premi per Millor Jove Telenovela Actriu per la seva feina en Rebelde.[8]

Seguint l'èxit de Rebelde dins 2007, Televisa va alliberar RBD: La Familia, el qual starred els membres de RBD. El sitcom va ser basat en el fictional vides dels membres de RBD. Els caràcters del sitcom no va ser basat en els caràcters de la banda en Rebelde, però pretès per ser similar a les personalitats reals dels actors. RBD: La Familia era la primera sèrie mexicana va disparar enterament en Definició Alta. L'espectacle va córrer de 14 de març de 2007 – 13 de juny de 2007 i només va tenir 13 episodis.

Dins 2009, Dulce va protagonitzar el telenovela Verano de amor, alongside Gonzalo Garcia Vivanco i Ari Borovoy, també produït per Pedro Damián, on va interpretar les cançons de tema del telenovela, Verano i Déjame Ser; Dulce va ser llançada mentre Miranda.[9] El telenovela premiered damunt 9 de febrer de 2009, reemplaçant la sèrie Juro Que Te Amo. Verano de amor Va incorporar missatges al novela promovent responsabilitat mediambiental, una extensió de Televisa "Televisa Verde" la iniciativa enfocada en l'entorn.[10]

Dins 2010 va rebre el premi de Persones En Español com Actriu Jove Millor pel telenovela Verano de amor.[11]

Dins abril 2010 Dulce Maria va ser llançada com a Lupita en un projecte de pel·lícula independent nou, va dirigir per Gonzalo Justiniano, "Alguien Ha Visto Una Lupita?" starring alongside Actor xilè Cristian de la Fuente.[12] La pel·lícula va ser alliberada dins març 2011.[13] Dulce Maria era de moda línia Cklass amb el seu ex col·lega Maite Perroni. Està interessant per anotar que Dulce era en espectacle de televisió Clase 406 amb actors Anahi, Alfonso Herrera, i Christian Chavez. El dos últim del tres era també en un grup amb Dulce quin era també anomenat Clase 406.

Dins 2013, Dulce va protagonitzar un retorn al telenovela en Mentir para Vivir.

Dins 2015, va aparèixer en un vídeo de PETA que descoratja persones d'assistir a circs que utilitzen animals.[14]

Dins 2016, Dulce starred com la primera funció d'antagonista debut en el telenovela Corazón que miente.

Dins 2016, Dulce protagonitza la novel·"Muy Padres".

Vida personal[modifica]

Dulce María que dóna autographs a Walmart

La tia gran de Dulce era el pintor mexicà Frida Kahlo. L'àvia de Dulce ha estat descrit com el primer cosí de qualsevol Frida o la seva germana.[15]

Dins 2007, així com dins 2010 les Persones de revista En Español li va anomenar un de "50 Més Bonic."[16][17][18] A més, al setembre de 2009, el cantant va ser escollit per Google, Save Children and Boys. Xarxa com a representant de la campanya Sí Tecnologia per promoure l'ús adequat de la tecnologia i Internet entre els nens i els joves.[19]

Filmography[modifica]

Pel·lícules[modifica]

Any Títol Funció Notes
1994 Quimera Caràcter desconegut Pel·lícula curta
1999 Inesperado amor Lorena
2000 Bienvenida al clan Caràcter desconegut
2009 El agente 00-P2 Molly Cocatu
2012 ¿Alguien ha visto a Lupita? Lupita
2014 Quiero ser fiel Carla

Televisiu[modifica]

Any Títol Funció
1993 El Club de Gaby Caràcter desconegut
1994 El vuelo del águila Caràcter desconegut
1995 Alondra Caràcter desconegut
1995 Retrato de familia Nen Elvira Preciado Mariscal
1996 Canción de amor Caràcter desconegut
1998 Huracán Rocío
1999 Nunca te olvidaré Nen Silvia Requena Ortiz
1999 Infierno en el paraíso Nen Dariana
1999–2000 DKDA: Sueños de juventud DKDA d'aficionat
2000 Siempre te amaré Caràcter desconegut
2000 Locura de amor Ximena
2000 Primer amor, a mil por hora Brittany
2001 El juego de la vida
2003 Mujer, casos de la vida real Invitada
2002–2003 Clase 406 Marcela Mejía
2004–2006 Rebelde Roberta Pardo
2005 La energía de Sonric'slandia Roberta Pardo Rey
2007 RBD: La familia Dul
2009 Verano de amor Miranda Perea Olmos
2010 Mujeres asesinas Eliana
2013 Mentir para vivir Jackie
2016 Corazón que miente Renata
TBA Muy padres[20] Pamela

Discography[modifica]

Estudi[modifica]

Any Àlbum Singles
2011 Extranjera
  • Alliberat: 14 de juny de 2011
  • Etiqueta: Universal Music Latino
  1. "Inevitable"
  2. "Ya No"
  3. "Ingenua"
2014 Sin Fronteras
  • Alliberat: April 8, 2014[21]
  • Etiqueta: Universal Music Latino
  1. "Lágrimas"
  2. "Antes Que Ver El Sol"
  3. "O Lo Haces Tú O Lo Hago Yo"
2017 DM
  • Alliberat: 10 de març de 2017
  • Etiqueta: Universal Music Latino
  1. "No Sé Llorar"
  2. "Volvamos" (Presentant Joey Montana)
  3. "Rompecorazones"

EPs[modifica]

  • 2010: Extranjera Primera Parte

Col·laboracions[modifica]

  • 2009: "El Regalo Màs Grande" (amb Tiziano Ferro i Anahí)
  • 2009: "Beautiful" (amb Akon)
  • 2010: "Inevitable" (amb Juan Magan)
  • 2010: "Inevitable" (amb J-King i Maximan)
  • 2010: "Navidad Navidad" (amb Chino & Nacho)
  • 2012: "Te Sigue Esperando Mi Corazón" (amb Río Roma)
  • 2013: "Wake Up Besade Me" (amb Basshunter)
  • 2014: "No Regresa Más" (amb Henry Mendez)

Gires[modifica]

  • Extranjera On Tour (2011–2012)
  • Sin Fronteras On Tour (2014–2015)
  • DM World Tour (2017)

Escrit treballa[modifica]

  • Dulce Amargo (2007)
  • Dulce Amargo - Recuerdos de una adolescente (2014)

Composicions[modifica]

Any Cançó Artista Àlbum
2007 Quiero Poder RBD RBD: La Familia
2007 Te Daría Todo RBD Empezar Desde Cero
2009 Más Tuya Que Mía RBD Para Olvidarte de Mí
2009 Lágrimas Perdidas RBD Para Olvidarte de Mí
2009 Déjame Ser Dulce María Verano de Amor
2009 Quiero Mi Vida Bknis Verano de Amor
2010 Llévame Dulce María Unreleased de Para Olvidarte de Mí
2010 Donde Venda el Sol Paulina Goto Paulina Goto
2010 Sin Ti Dulce María
2010 Mi Guerra y Mi Paz Dulce María
2010 Inevitable Dulce María Extranjera
2010 Luna Dulce María Extranjera
2011 Dicen Dulce María Extranjera Segunda Parte
2011 24/7 Dulce María Extranjera Segunda Parte
2011 Quien Serás? Dulce María Extranjera Segunda Parte
2012 Reloj de Arena Dulce María
2013 Wake up Beside Me Basshunter feat. Dulce María Calling Time
2014 Si Tú Supieras Dulce María Sin Fronteras
2014 Yo Sí Queria Dulce María Sin Fronteras
2014 Cementerio De Los Corazones Rotos Dulce María Sin Fronteras
2014 O Lo Haces Tú O Lo Hago Yo Dulce María Sin Fronteras
2014 Shots De Amor feat. Naty Botero I Pambo Dulce María Sin Fronteras
2014 Te Quedarás feat. Frankie Dulce María Sin Fronteras
2014 Cupido Criminal Dulce María Unreleased de Sin Fronteras
2014 Perdón, Perdón Ha*Ash Primera Fila - Hecho Realidad
2015 Esta Vez Ana Cristina Pagán Estoy Aquí
2016 Dejarte de Amar Dulce María Corazón Que Miente
2017 Rompecorazones Dulce María DM
2017 Cicatrices Dulce María DM
2017 Al Otro Lado De La Lluvia Dulce María DM

Referències[modifica]

  1. «Archived copy». Arxivat de l'original el 27 maig 2009. [Consulta: 24 maig 2009].
  2. «5 THINGS YOU DIDN'T KNOW ABOUT DULCE MARIA».
  3. «THE GOPRIDE.COM INTERVIEW Dulce Maria». .
  4. «Dulce Marнa se caracterizу de su tнa abuela: Frida Kahlo». El Universal, 14-06-2013. [Consulta: 23 juny 2014].
  5. GENTE MAGAZINE.
  6. [1]Dulce María Begins As A Solo Artist – People En Español
  7. «Archived copy». [Consulta: 24 maig 2009].
  8. «TV Y Novelas – December 2006». Webdelatele.com. [Consulta: June 23, 2014].
  9. Servicios de Impacto USA. «TELEVISION: Dulce María presenta su telenovela "Verano de amor" y el último disco de RBD». Impacto USA. [Consulta: June 23, 2014].
  10. “Verano de amor” muestra al mundo lo bello de Veracruz, El Diario de Yucatán (in Spanish), December 6, 2008
  11. «Resultados: Telenovelas | MEJOR TELENOVELA». Peopleenespanol.com. [Consulta: June 23, 2014].
  12. «Terra – Justiniano transforma a Dulce María en una desquiciada – Cine». Terra.cl. [Consulta: June 23, 2014].
  13. «Terra – Angélica Castro protagonizará nueva película de Justini – Cine». Terra.cl, March 19, 2010. [Consulta: June 23, 2014].
  14. Robert C. Weich III, "Dulce Maria 2015: Former RBD Singer Wants US to Stop Using Animals in Circus, Tells People to Imagine Living in 'Cramped Railroad Boxcar'," Latin Post, March 11, 2015.
  15. «THE GOPRIDE.COM INTERVIEW Dulce Maria». .
  16. «¿Quiénes son los 50 más bellos?». PeopleenEspanol.com, April 30, 2007. [Consulta: June 23, 2014].
  17. «BELLOS 2007: ELLAS | Dulce Maria». Peopleenespanol.com. [Consulta: June 23, 2014].
  18. «Dulce María regresa con Pablo Lyle». PeopleenEspanol.com, August 3, 2009. [Consulta: June 23, 2014].
  19. «Dulce María es vocera de concurso de tecnología». Quien.com. [Consulta: June 23, 2014].
  20. «‘Papis Muy Padres’ Telenovela: Dulce María, Victor González Protagonizan». [Consulta: 18 juliol 2017].
  21. «iTunes – Music – Sin Fronteras by Dulce María». Itunes.apple.com, April 8, 2014. [Consulta: June 23, 2014].

Enllaços externs[modifica]