Usuari:Ffernan6/A Modest Proposal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreA Modest Proposal
Fitxa
AutorJonathan Swift
Publicació1729
Dades i xifres
GènereSatirical essay

Una proposta modesta per impedir que els nens de persones pobres siguin una càrrega per als seus pares o per al seu país, títol en general abreujat com Una proposta modesta. Aquesta obra és un assaig satíric escrit i publicat anònimament per Jonathan Swift el 1729.[1] Swift hi exposa la teoria que els irlandesos pobres podrien alleujar els seus problemes econòmics si venien els seus fills i filles com a aliment per a senyores i senyors rics. La seva feina va animar desenvolupament positiu pels que patit de famishment i financer maladies, i va instar els amos aristocràtics per abaixar els seus impostos, a fi de no més enllà starve el país del seu alimentari i moneda. Aquest hipèrbole satíric mocked heartless actituds cap al pobre, així com política britànica cap a l'irlandès en general. L'objectiu primari de Veloç la sàtira era el racionalisme d'economia moderna, i el creixement de rationalistic modes de pensar en vida moderna a costa de més tradicional valors humans.

En escriptura anglesa, la frase "una proposta modesta" és ara convencionalment una al·lusió a aquest estil de recte-sàtira feta front a.

Argument[modifica]

Swift va a longituds grans per donar suport el seu argument, incloent una llista d'estils de preparació possible pels nens, i els càlculs que mostren els beneficis financers del seu suggeriment. Utilitza mètodes d'argument per tot el seu assaig que lampoon el William llavors influent Petty i l'enginyeria social popular entre seguidors de Francis Bacon. Aquests lampoons inclou apel·lar a l'autoritat de "un molt sabent americà del meu acquaintance dins Londres" i "el famós Psalmanazar, un nadiu de la Formosa d'illa" (qui ja hi havia confessat a no sent de Formosa dins 1706).

Aquest assaig és àmpliament aguantat per ser un dels exemples més grans d'ironia sostinguda en la història de la llengua anglesa. Molt del seu valor de xoc deriva del fet que la primera porció de l'assaig descriu el plight de starving captaires dins Irlanda, de manera que el lector és unprepared per la sorpresa de Veloç solució quan declara: "Un nen sa jove bé nursed, és, a un any vell, un la majoria de deliciós nodrint i wholesome menjar, si estofat, roasted, va coure, o va bullir; i faig sens dubte que igualment serveixi en un fricandó, o un ragout."

Tècniques literàries[modifica]

Per assegurar l'èxit de la seva feina, el falciot va emprar diverses tècniques literàries que provarien extremadament eficaç a la seva audiència. Les tècniques següents van ser utilitzades en la seva sàtira: understatement, hipèrbole, juxtaposició, entre diversos altres

Per anomenar la seva sàtira una "proposta" modesta pot ser considerada outrageous, mentre el contingut subjecte era expressament escrit amb grotesque wordage. Potser el més obvi de tècniques literàries, ell intrigued i va desconcertar els seus lectors.

L'hipèrbole és sovint utilitzat per evocar humor, però en aquest cas, va soler fa un punt amb llengua forta. Esborrant el humanity d'infants i referint a ells tan "carcasses, carn, i carn" en comptes de "la innocència" o "la joventut" amb eficiència derrotades la seva importància a generacions futures.

Solucions de població[modifica]

George Wittkowsky va argumentar que Veloç objectiu principal en Una Proposta Modesta no va ser les condicions dins Irlanda, sinó el pot-fer esperit dels temps que van dirigir persones per enginyar un número d'esquemes il·lògics que suposadament solucionarien social i econòmic ills.[2] El falciot era especialment insulted per projectes que van intentar fixar població i assumptes laborals amb una cura senzilla-tota solució.[3] Un memorable exemple d'aquestes classes d'esquemes "van implicar la idea de córrer el pobre a través d'una junta-empresa accionària". Dins resposta, la proposta Modesta del falciot era "un burlesque de projectes respecte del pobre" que era en voga durant el segle XVIII primerenc.[4]

Una Proposta Modesta també apunta la manera de calcular les persones van percebre el pobre dins dissenyant els seus projectes. Els reformistes d'objectius del pamflet que "consideren persones com mercaderies".[5] En la peça, el falciot adopta la "tècnica d'un aritmètic polític" per mostrar el utter ridiculousness de provar per provar qualsevol proposta amb dispassionate estadística.[6]

Els crítics difereixen sobre Veloç intencions dins utilitzant aquest faux-filosofia matemàtica. Edmund Wilson argumenta que statistically "la lògica de el sócodest proposta' pot ser comparat amb defensa de delicte (arrogated a Marx) dins que argumenta que el delicte cuida del superfluous població". Wittkowsky Contraataca que Veloç satiric l'ús d'anàlisi estadística és un esforç per realçar la seva sàtira que "primaveres d'un esperit de burla amarga, no de la delícia en càlculs pel seu propi sake".[7]

La reacció del Públic[modifica]

Veloç les escriptures van crear un backlash dins de la comunitat després de la seva publicació. La feina va ser apuntada a l'aristocràcia, i ells responded dins volta. Diversos membres de societat van escriure a Falciot sobre els seus sentiments pel que fa a la feina. En una "carta" de reacció privada de Senyor Bathurst (Henry Bathurst, 3r Earl de Bathurst) a Jonathan Falciot, Bathurst intimated que ell certament entès el missatge, i va interpretar ell com a feina de comèdia.

Ús modern[modifica]

Una Proposta Modesta és inclosa dins molts programes de literatura com un exemple de sàtira occidental moderna primerenca. També serveix com una introducció excepcional al concepte i ús de argumentative llengua, deixant ell bé a secundari i correu-cursos d'assaig secundari. Exterior del reialme d'estudis anglesos, Una Proposta Modesta és una peça pertinent va incloure dins molta literatura comparativa i global i cursos d'història, així com aquells de nombrós altres disciplines en els arts, humanities, i fins i tot les ciències socials.

Notes[modifica]

  1. «A Modest Proposal, by Dr. Jonathan Swift». Project Gutenberg, 27-07-2008. [Consulta: 10 gener 2012].
  2. Wittkowsky, Swift’s Modest Proposal, p76
  3. Wittkowsky, Swift’s Modest Proposal, p85
  4. Wittkowsky, Swift's Modest Proposal, p88
  5. Wittkowsky, Swift's Modest Proposal, p101
  6. Wittkowsky, Swift's Modest Proposal, p95
  7. Wittkowsky, Swift's Modest Proposal, p98