Vés al contingut

Usuari:FranSisPac/Curiositats dubtoses o errònies

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquí faig un recull de diverses entrades de l'apartat "Curiositats" de la portada en les que m'he fixat recentment i les quals, en la meva opinió, contenen informació que, o bé és errònia, o al menys dubtosa i, en general, no avalada pels articles enllaçats... és a dir, sense referències o inconsistents.

Ignoro com es generen, mantenen i gestionen aquestes entrades, però penso que caldria fer un replantejament general del tema.

Consideracions generals[modifica]

  • Hem de tenir present que tot el que hi apareix forma part d'aquesta enciclopèdia que és la Viquipèdia.
  • No se'ns escapa que, cada cop més, i gràcies a la credibilitat adquirida, som un referent i font d'informació.
  • L'apartat "Curiositats", per aparèixer a la portada i per ser de continguts tan sintètics, es presta a ser utilitzat i "propagat" amb facilitat.

Els casos[modifica]

{{Maig 28?}}

Sabíeu que...

Segons l'article calamarsa, aquesta denominació sols s'ajusta a grans de fins a 5 mm (veure [1]), corresponen la denominació "pedra" a partir d'aquesta mida. És cert que aquesta precisió prové de l'edició del 30 de març del 2015. De totes maneres, l'article, a partir de l'edició del 30 d'octubre de 2006, diu que "La bola de calamarsa més pesada (pesant) registrada [...] pesava 770 grams". On sí s'esmenta la bola d'1 kilo el 1986 a Bangladesh és en l'article anglès, en el qual aquesta informació va aparèixer el 23 d'agost del 2013. En què quedem, Viquipèdia? 770 grams o 1 kilo?