Usuari:IDL314/High Energy Transient Explorer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

High Energy Transient Explorer (abreujat HETE; també sabut mentre Explorer 79) era un satèl·lit astronòmic americà amb participació internacional (principalment Japó i França). L'objectiu primer d'HETE era per dur a terme el primer multiwavelength estudi d'explosions de raig gamma amb UV, Radiació X, i instruments de raig gamma van muntar en una aeronau sola, compacta. Una característica única de la missió d'HETE era la seva capacitat a localize GRBs amb ~10 arc segona precisió en temps real proper a bord l'aeronau, i per transmetre aquests col·loca dInfraroig ectament a una xarxa d'auriculars a existir terra-va basar els observatoris que habiliten seguiment ràpid, sensible estudis en la ràdio, IR, i bandes òptiques. L'autobús de satèl·lit pel primer HETE va ser dissenyat i construït per AeroAstro, Inc. de Herndon, VA; el satèl·lit de substitució, HETE-2, va ser construït per MIT basat en el disseny d'HETE original.

Intents de llançament[modifica]

El primer HETE va ser perdut durant el llançament damunt Nov.4, 1996. El Pegasus el coet va aconseguir una òrbita bona, però l'explosiu emperna alliberar HETE d'un altre satèl·lit (Argentina és SAC-B) i del seu sobre de DPAF fallat per cobrar, dooming ambdós satèl·lits. Una pila en la tercera etapa del coet i responsable per aquests emperna esquerdat durant el ascent.

WXM d'instrument.
WXM d'instrument.
HETE és llançat per un coet airborne Pegasus com fotografiat del B-52 bombarder.

Un segon satèl·lit d'HETE, HETE-2, va ser llançat damunt 9 d'octubre de 2000 en una missió de seguiment. Sigui similar al primer HETE, però va reemplaçar la càmera d'UV amb una càmera de Radiografia addicional (Càmera de Radiografia Tova o SXC) capaç de més alt localization precisió que l'instrument de Radiografia original (Monitor de Radiografia de Camp Ample o WXM).

HETE-2 va ser col·locat en una 625 altitud de km òrbita de Terra amb una inclinació de 0-2 graus.[1]

Consecucions[modifica]

Entre les consecucions de l'HETE-2 missió és:

  1. La descoberta de GRB 030329, un àmpliament raig gamma observat, proper explosió, fermament connectant GRBs amb supernoves.
  2. La descoberta de GRB 050709, el qual era el primer GRB/dur curt per ser trobat amb un òptic counterpart, dirigint a un establiment ferm de l'origen cosmològic d'aquesta subclasse de GRBs.
  3. Explosions fosques, o GRBs anteriorment pensat per tenir cap òptic counterparts, no és completament optically fosca. Alguns d'aquests fosc GRBs destenyir-se en l'òptic molt ràpidament, altres són dimmer però detectable amb gran (classe de metre) telescopis.
  4. L'establiment d'una altra subclasse de GRBs, la menys Radiografia energètica Flaixos (XRF), i el seu primer òptic counterpart.
  5. El primer per enviar fora de arcminute posicions de GRBs a la comunitat d'observació dins de desenes de segons del onset de GRB (i dins uns quants casos, mentre l'explosió era actual).

Resum d'alerta de l'explosió[modifica]

La pàgina web d'HETE llista 6 dins 2001, 19 dins 2002, 25 dins 2003, 19 dins 2004, 12 dins 2005, 3 dins 2006 - el durar ser informat dins març 2006.[2]

Els resums de gallet llista 2 GRBs dins maig 2006 i un XRB dins Jan 2007.

Estat més tardà[modifica]

Mentre de March 2007 "L'eficàcia operacional de l'aeronau d'HETE i els instruments ha decreased a causa de l'edat avançada del NiCd piles a bord."[3]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]