Usuari:Ibone Rodríguez Aran

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Francisco Rodríguez Feu ''Rodri''[modifica]

Francisco Rodríguez Feu (Zamora, 2 de noviembre de 1924-Barcelona 11 d'octubre del 2017). Va ser un boxejador i novel·lista espanyol més conegut amb el sobrenom de ''Rodri''.

Biografia i trajectòria[modifica]

Amb només sis anys, ell i la seva mare es van traslladar a Barcelona on es va educar i formar.

La primera vegada que va pujar a un ring va ser a Sant Sebastià amb només quinze anys i va ser campió regional a Àlaba, Navarra i Gipúscoa en la categoria de pes ploma amb el sobrenom de ''Rodri''. Va participar en setanta-set baralles sense rebre mai un fora de combat.

Va obtenir les llicències de PREPARADOR NACIONAL DE BOXA I APODERAT-MÀNAGER de la Federació Espanyola de Boxa i va deixar el món profesional per dedicar-se a la literatura.

Va publicar diverses novel·les al llarg de la seva vida, algunes escrites amb pseudònim: El secreto de Daniel Hardy, Intriga en la India, La barrera del orgullo, Rondando el peligro. Altres, les va escriure amb el seu nom i cognoms: Segundos fuera (finalista del premi Planeta l'any 1982) o El precio de la gloria, totes ambientades en el món pugilístic.

Va ser entrenador al famós Club de Boxeo Siglo XX, moment en el qual va escriure un llibre d'entrenament i tècniques pugilístiques titulat: La boxa com a esport i professió.

L'any 1992 va fundar el Club de Boxeo Estrellas Altas situat al barri de la Marina (Zona Franca) de Barcelona i aquest va romandre obert fins el dia de la seva mort, l'11 d'octubre del 2017.

Referències[modifica]

  • Teoría y práctica del boxeo. Rodríguez Feu, Francisco. Ediciones Tutor, S.A. 2006. ISBN 84-7902-327-9.
  • Segundos, fuera. Rodríguez Feu, Francisco. Editorial Planetea, S.A. 1982. ISBN 84-320-4192-0.
  • El precio de la gloria. Rodríguez Feu, Francisco. Tot Editorial, S.A. 2000. ISBN 84.950-56-07-0.