Vés al contingut

Usuari:Iescudero/proves/Club Handbol Vic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:Club Handbol Vic

Club Handbol Vic[modifica]

El Club Handbol Vic és un club amateur d'Handbol creat el 1957 a la ciutat de Vic (Osona). Fundat el 1957. Disputa els seus partits, com a local, al pavelló municipal de l'Ausoneta.

La temporada 2019-2020 comptava amb un equip sènior masculí en la categoria de 4a Catalana i 5 equips de base (juvenil, infantil i aleví - tots de categoria masculina-; i 2 equips benjamins mixtes).

Història[modifica]

1957-1964: Fundació i dissolució[modifica]

L'any 1957 neix el que és el precedent de l'actual club. En Ramón Codina i Pladevall, que havia format part del BM Granollers parla amb en Lluís Sáiz (un dels fundadors del Club Handbol Vic) de la possibilitat de fer un equip a la ciutat. Es van reunir un grup d'amics del barri del Passeig i van demanar al Dr. Barniol (Director del col·legi Sant Miquel) si podien fer ús del camp d'esports del Seminari de Vic. A partir d'aquí naixerà el que coneixem com a Club Handbol Vic.

La primera junta directiva del club va estar formada per: sr. Pere Costa (President) i els srs. Josep Cortacans, Jesús Giménez, Lluís Galbany, Joan Careta, Joan Oliva, Josep Puigdellosas, Segundo Miguel, Ramon Codina i Antoni López.

El Club va anar creixent, comença a haver-hi afició. Al 1960 es renova la junta del club, que passa a estar presidida pel sr. Francesc Canal. Però l'any 1964 la majoria de components de la primera plantilla van haver de fer el servei militar obligatori i el club es va haver de dissoldre.

1973-1985: Refundació i creixement[modifica]

Al 1973, coincidint amb la inauguració del pavelló Poliesportiu Municipal, el club es torna a refundar, ja de manera definitiva, sota la presidència del sr. Joan Torras Peiró.

L'agost d'aquest mateix any 1973 es produeix un fet que dóna un gran impuls al nou projecte del Club Handbol Vic: la selecció absoluta espanyola, dirigida pel mític Domingo Bárcenas, que prepara els mundials d'aquell mateix any, fa un stage d'una setmana a Vic, disputant un partit amistós contra el primer equip del club.

Fruit del bon moment que viu el club, la temporada 1974-1975 es crea el primer equip femení, i l'any 1975 el club celebra el seu primer "Torneig de Reis", amb la presència del FC Barcelona i el BM Granollers. Aquest mateix 1975 es celebra a Vic la final de la "Lliga Catalana", que enfronta el FC Barcelona i el BM Granollers.

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Handbol a Catalunya Categoria:Osona Categoria:Clubs d'handbol catalans Categoria:Handbol a Espanya