Usuari:Inbelmar/Castell de Ojos Negros

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Castell de Ojos Negros, Teruel
Castell de Ojos Negros, Teruel

El Castell de Ojos Negros va ser un castell situat al municipi d'Ojos Negros.[1]Estava situat entre la província de Terol (Aragó) i la província de Guadalajara (Castella - la Manxa). Aquest castell d'Ojos Negros va ser construït sobre restes arqueològiques ibèriques. Ojos Negros és un municipi pertanyent a la comunitat dels pobles de Daroca, Sesma del riu Jiloca i la construcció del seu castell va ser finançada per la comunitat en l'any 1303. Ojos Negros va ser un punt estratègic de les lluites per antics reis i guerrers. Aquest castell va ser cremat per espanyols i que l'any següent va tornar a ser fortificat i tenir parets. L'any 1363, els vilatans vivien i es va refugiar dins d'això. Això permetia una capella dedicada a Sant Joan del castell en si. Aquest castell està situat a la part alta del poble. Extensió que va arribar a aquest castell era prou gran i tenia una gran planta oval que estava envoltat per les muralles ibèriques. Castell es constitueix amb tres torres avui en ruïnes, les dues torres i l'altre conegut com a Torre del Homenaje,[2] avui, que les visites de la torre, pot ser degut a li han permès per a diferents exposicions. La torre situat a la planta superior té una base en la qual destaca un fang, ara deteriorada cos de pedra. La segona Torre construïda en construcció i el fang, és millor es conserven ja que ha estat reutilitzats com a habitatge actualment. Aquesta torre és un llenç de muralla que es reuneix amb la tercera Torre i es troba en el nivell més baix del recinte emmurallat. "El mantingui", està construït amb maçoneria i carreu, en ella es pot veure algunes Espitllera [3] A la cara que mira cap a la intramurals obre una porta amb arc apuntat per tant a l'exterior és la porta a "La Torre del homenatge", formada per un arc lleugerament apuntat. Está actualment molt restaurada.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Alcañiz Gutiérrez, Ángel. Centro de Estudios del Jiloca. Situación, demografía y riqueza (en castellano), 25 de març de 2017, p. 11. 
  • Benito Martín, Félix. Diputación General de Aragón. Inventario arquitectónico, (1991) [Consulta: 25 març 2017]. 
  • Burillo Mozota, Francisco. Diputación General de Aragón. Inventario arqueológico, (1991) [Consulta: 25 març 2017]. 
  • Guitart Aparicio, Cristóbal. : Castillos de Aragón. 2: Desde el segundo cuarto del siglo XIII hasta el siglo XIX. Zaragoza: Librería General, (1979) [Consulta: 25 març 2017]. 
  • Sebastián Lopez, Santiago. Inventario artístico de Teruel y su provincia (en castellano). Madrid: Ministerio de Educación y Ciencia, (1974) [Consulta: 25 març 2017]. 

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Castells d'Aragó Categoria:Edificis de la província de Terol Categoria:Jiloca