Vés al contingut

Usuari:JAVA1997/Boulevard of Broken Dreams

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de cançóJAVA1997/Boulevard of Broken Dreams

Boulevard of Broken Dreams és una cançó del grup estatunidenc Green Day, que va sortir com el segon senzill del seu setè àlbum, American Idiot, el 29 de novembre de 2004. Va ser escrita per Green Day, amb lletra del cantant Billie Joe Armstrong, i va aconseguir el lloc número dos als Estats Units, per la qual cosa va ser la cançó de major èxit del grup.

La cançó parla des del punt de vista del personatge principal d'American Idiot, Jesus of Suburbia, i és una cançó midtempos moderat es caracteritza per lletres ombrívol i desolador. Això està en contrast a la pista anterior del disc, "Holiday", que mostra Jesus of Suburbia d'alta d'estar a la ciutat. Green Day MTV fa un vídeo descriu com "Holiday" com una de les parts, i "Boulevard of Broken Dreams" com la ressaca posterior. Aquesta última segueix sent una de les cançons de la signatura de Green Day.

Va ser classificat com el #1 a l'Elecció del Lector: Singles de la Dècada per la revista Rolling Stone el 2009 i #65 en les 100 millors cançons de la llista Dècada per la revista Rolling Stone el 2009. A partir del 2010, ha venut 2.084.000 còpies als Estats Units, [1] i va ser certificat platí 2x.

"Boulevard of Broken Dreams" va guanyar el premi Grammy a la Gravació de l'Any.