Usuari:Joancarles/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Joan Carles Codolà Vilahur[modifica]

Joan Carles Codolà agraeix el guardó com a millor publicació digital per al cassadigital.cat en el decurs de la gala dels premis Carles Rahola 2020.

Joan Carles Codolà Vilahur, periodista nascut el 1956, és des del 1995 director de la revista Llumiguia  de Cassà de la Selva.

Va encetar la seva carrera periodística al Punt Diari l’any 1979, gairebé des de la seva creació, primer com a corresponsal de Cassà i ben aviat com a redactor i fotògraf ocupant durant deu anys diferents càrrecs en la redacció del diari, des de cap de la secció d’esports i de successos fins   a cap de redacció; posteriorment va ser cap d’esports de l’edició gironina del Nou Diari, durant tots els mesos que es va editar, redactor al diari Avui, cap de premsa de l’Ajuntament de Banyoles durant el període preolímpic, cap de comunicació de l’Ajuntament de Cassà de la Selva  i redactor a la delegació de Girona de Catalunya Ràdio. Al 1995 va entrar com a responsable de comunicació, premsa i publicacions al Consell Comarcal de la Selva on ha treballat durant els últims 25 anys com a cap de cultura, ensenyament, joventut i comunicació, fins a la seva jubilació al 2019. En aquesta darrera etapa entre altres tasques va impulsar la creació de l’inventari del patrimoni arquitectònic de la Selva i va treballar especialment en la gestió de la restauració, obertura al públic i gestió del Castell de Montsoriu, el castell gòtic més rellevant de Catalunya.

Va cursar estudis de medecina i periodisme  i durant tota seva carrera periodística  aquest temps ha fet col·laboracions i programes  en altres mitjans de comunicació com Ràdio Cadena Girona, Ràdio Cassà o revista Gavarres; va impulsar la creació de la TV local de Cassà de la Selva i ha estat col·laborant de manera constant a la revista Llumiguia des que tenia 15 anys tant en l’apartat fotogràfic com escrit, assumint-ne cada cop més responsabilitats fins que al 1995 en fou nomenat director, càrrec que manté en l’actualitat (2021), juntament amb la del portal digital cassadigital.cat mitjans de comunicació de referència a Cassà de la Selva.

Al llarg de tot aquest temps ha signat innombrables escrits i fotografies relacionats amb la vida social, cultural política, lúdica, esportiva... de Cassà de la Selva; en l’actualitat continua essent el cronista de l’actualitat local, amb presència habituals a molts actes culturals, socials i esportius; assisteix habitualment a tots els plens aixecant-ne acta no oficial a través de les pàgines de Llumiguia i al web cassadigital.cat.

Al 2020, com a director del mitjà, va rebre el guardó dels premis Carles Rahola, al millor mitjà digital de les comarquies gironines.

Joan Crales Codolà Vilahur - Foto: Marc Salgas (2020)

Ha estat coautor de diferents llibres,  entre els quals  un sobre els 125 anys del Col·legi La Salle Cassà, un altre sobre el Castell de Montsoriu i, al 2020, un llibre recull de fotografies de l’autor sobre la vida local cassanenca des del 1975 al 2000, editat per Editorial Gavarres.