Vés al contingut

Usuari:Jobie hughes/Date a live

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Date A Live (デ ー ト · ア · ラ イ ブ deto A Raibu?) és una sèrie de novel·les lleugeres escrites per Kōshi Tachibana i il·lustrades per Tsunako. Una adaptació a l'anime va ser produïda per l'estudi AIC PLUS + i va començar a transmetre el 30 de març de al 2013 per streaming a Nico Nico Douga. L'episodi final de l'anime Date A Live es va emetre costat de l'anunci que la sèrie tindria segona temporada. L'autor de les novel·les originals, Koushi Tachibana, també va realitzar el mateix anunci per part seva. La segona temporada va tenir la seva estrena l'11 d'abril de 2014. Al final de la segona temporada, una pel·lícula va ser anunciada. Es va estrenar el 22 d'agost de 2015.

Argument

[modifica]

Fa trenta anys un estrany fenomen anomenat Terratrèmol Espacial va devastar el centre d'Euràsia, emportant-se la vida de més de 150 milions de persones. Des de llavors, menors terratrèmols espacials s'han anat manifestant al voltant del món. Shidou Itsuka, un estudiant de secundària aparentment normal es troba amb una noia en l'epicentre d'un terratrèmol espacial i és informat per la seva germana Kotori que aquesta noia és un dels esperits que, en fer acte de presència en el món, són causants de aquests terratrèmols espacials. També s'assabenta que la seva germana és la capitana de la nau Ratatoskr i qui el recluta per tal de fer ús de la seva misteriosa habilitat per segellar els poders dels esperits i evitar que es tornin una amenaça per a la humanitat. No obstant això, hi ha un inconvenient: per segellar els poders d'un Esperit, Shido haurà de fer que aquest s'enamori d'ell.

Personatges

[modifica]

Principals

Shidou Itsuka (五 河 士 道 Itsuka SHIDO?)

Seiyū: Nobunaga Shimazaki, Saeko Zogo (Shiori)

Shidou és el protagonista principal de la història, el posseeix una habilitat que li permet segellar el poder d'un esperit en el seu cos. Per a això haurà guanyar-se la confiança de l'esperit i enamorar-la per així segellar amb un petó. Viu amb la seva germana adoptiva Kotori. En el volum 3 es retrobaria amb la seva mitja germana biològica Takamiya Raja.

En el volum 5 descobreix que també pot usar els poders dels Esperits que ha segellat però només durant un temps limitat. Algunes vegades actua com si sentís alguna cosa per Tohka, com quan aquesta va ser segrestada per indústries DEM.

Origami Tobiichi (鳶 一 折紙 Tobiichi Origami?)

Seiyū: Misuzu Togashi

Companya de classe de Shidou i la persona més famosa de l'escola. Ella és descrita com l'aparença d'una nena. Ella és l'autoproclamada i l'única "núvia" humana de Shidou, a més de ser la més agressiva en el intent de conèixer més d'ell, acostar-se a ell o fins i tot fer-se més íntima amb ell. Pel que sembla coneix a Shidou fa molt de temps, però ell no té memòria d'això.

El seu odi cap als esperits prové de l'incendi en què van morir els seus pares, que pel que sembla va ser causat per l'esperit codi Efreet, pel que s'uneix a les AST intentant buscar a l'esperit i cobrar venjança. El seu desig de venjança és prou fort per perdre la calma i adoptar una conducta freda i desobedient als alts comandaments. Després d'haver estat convençuda per Shidou de la innocència de Kotori, ella considera seriosament deixar a les AST després que ellas hagin posat la mirada en Shidou.

Al volum 10 s'uneix a Indústries DEM per tal d'obtenir més poder i decideix fer-lo servir per acabar amb Tohka i els altres esperits, tot i així no és suficient quan s'enfronta a Tohka, Origami frustrada per no tenir el suficient poder, atrau amb el seu desig a Phantom qui li ofereix poder per derrotar a qualsevol donant-li un petit cristall, en prendre-ho Origami es converteix en esperit. Després d'això amb ajuda de Kurumi, ella torna al passat amb la finalitat de destruir Phantom i salvar els seus pares. Producte de la ferotge batalla, Origami descobreix l'horrible veritat, que ella va ser qui va matar als seus pares amb un atac del seu àngel. A causa de la gran desesperació Origami pateix una inversió destruint tot al seu voltant

En el volum 11 Shidou torna al passat per canviar el destí de la mort dels seus pares creat una altra línia de temps diferent on Origami té una altra personalitat diferent i el seu cabell és més llarg, però els seus pares moren un any després en un accident d'acte , I és exmembre de les AST però aquesta vegada es va unir per una raó diferent, igualment pot tornar al seu estat invertit en el seu interior amb tots els seus records de la línia de temps anterior, amb l'ajut dels altres esperits, Shido aconsegueix arribar a la Origami que estava lluitant pel control del seu cos amb el seu "jo" de l'anterior línia de temps, finalment el seu poder és segellat per Shido, seguint fins i tot amb la seva rivalitat amb Tohka per Shidou al final del volum 11.

El seu nom clau és "Angel" i la seva arma és Metatron el qual es manifesta com una sèrie de pilars formats com una corona. Els quals pot manipular en diverses formacions i dispares raigs d'energia.

Kotori Itsuka (五 河 琴 里 Itsuka Kotori?)

Seiyū: Ayana Taketatsu

Germana adoptiva de Shidou i comandant del Fraxinus. Ella té el cabell rosa, normalment amb dues cues de cavall i els seus ulls són vermells. Posseeix una doble personalitat, amable i aferrat al seu germà quan està relaxada portant dues cintes blanques en el cabell. Quan es troba comandant el Fraxinus o davant de situacions importants, es canvia a cintes negres, adoptant una conducta arrogant i superior a tots, incloent a Shidou.

Més tard es revela que ella en realitat és un humà que va guanyar el poder d'un esperit fa cinc anys, i que va ser segellat per Shidou, a més d'haver estat la principal sospitosa de l'incendi en què van morir els pares d'Origami. Va prendre prestat d'Shidou seus poders per salvar-lo de Kurumi en el volum 4, però va estar a punt de perdre a si mateixa, pel que va haver de tornar a ser segellada per Shidou. Ella li té un gran afecte al seu germà, el qual s'intensificaria en el volum 4. El seu nom en clau d'AST és Efreet. És considerada una tsundere. El seu àngel és Camael manifestat en una gran destral.

Esperits

[modifica]

Els esperits són éssers extraterrestres d'origen desconegut (possiblement d'una altra dimensió), l'arribada a la Terra sempre està anuncianda amb un terratrèmol espacial. Cada esperit posseeix un vestit Astral així com un àngel, però les seves habilitats són úniques. Cada esperit posseeix un diferent coneixement de la Terra.

Tohka Yatogami (夜 刀 神 十 香 Yatogami Toka?)

Seiyū: Marina Inoue

És el primer esperit que salva Shidou, i la protagonista principal. Ella és portadora de l'àngel Sandalphon, un tron ​​que es transforma en la beina de la seva principal arma, una espasa. Ella és capaç de controlar els vents poden tallar grans objectes inanimats amb facilitat, a més de manipular camps de força. Després de ser segellada per Shidou, es transfereix a la mateixa classe que ell. Ella està enamorada d'Shidou i sovint es posa gelosa quan una altra noia s'acosta a ell. El seu nom en clau d'AST és Princess. El seu àngel és Sandalphon manifestat en un gran tron ​​en el qual, sobre la seva part superior d'alla el mànec per empunyar l'àngel, a l'enutjar Tohka pot alliberar Halvanhelev la qual és Sandalphon fusionada amb els fragments del tron. En el volum 7 la seva desesperació arriba al seu límit quan Shido va estar a punt de morir a mans d'Ellen arribant a un estat invertit el seu angel en aquesta forma és Nehemah, una versió més fosca de Sandalphon i el seu vestit astral es torna més fosca i més revelador en aquest estat, Westcott crida a aquest estat "Rei Dimoni".

Yoshino (四 糸 乃 Yoshino?)

Seiyū: Iori Nomizu

És el segon esperit salvat per Shidou. Ella és molt tímida, en funció del seu titella a la mà esquerra. El seu àngel és Zadkiel, un titella conill gegant que ella convoca i controla amb la mà dreta. A més pot controlar els corrents gelades que poden variar des d'una pluja torrencial fins a crear una forta nevada capaç de congelar els escuts de les AST. [Yoshinon] és una altra personalitat que va néixer del desig de Yoshino de no estar sola. El seu nom en clau d'AST és Hermit (Ermità). El seu angel és "Zadkiel" el qual és manifestat com un titella de conill gegantina, la qual és activada quan Yoshino posiciona les seves mans en dos forats localitzats al clatell de l'àngel. Zadkiel li permet a Yoshino desplaçaré a gran velocitat tant en terra com en aire. I pot executar atacs de ventades els quals són capaços de congelar fins i tot els Territoris dels wizards.

Kurumi Tokisaki (時 崎 狂 三 Tokisaki Kurumi?)

Seiyū: Asami Sanada

És el tercer esperit que apareix en la sèrie, a més de ser el més violent. El seu vestit astral té tons vermells i negres, donant l'aspecte d'una Lolita gòtica. El seu ull esquerre és un rellotge inorgànic, amb les manetes del rellotge es mou en la direcció oposada, el que representa la seva vida. Ella es transferiria a la classe de Shidou en el volum 3, sentint-se atreta a ell en el principi, guanyant-se les ires Tohka i Origami. Ella ha estat sent assassinada per Raja des de fa molt de temps, però falla a causa de que Kurumi és capaç de ressuscitar, per la seva àngel Zafkiel.

El seu angel és Zafkiel el qual és manifestat com un rellotge gegantí darrere de Kurumi connectat al seu torn al seu ull esquerre. A més de l'Adquisició de dues pistoles de diferents llargs, les quals representen les manetes del rellotge. Zafkiel li permet Kurumi utilitzar 12 classes de bales, cada bala posseeix una habilitat relacionada a la manipulació del temps / espai. Algunes són:

Aleph: Primera bala: permet a qui la rebi accelerar el seu temps, donant-li la capacitat de moure a una velocitat increïble.

Dalet: Quarta bala: li permet a qui la rebi tornar el seu temps per tal d'eliminar qualsevol ferida.

Zayin: Setena bala: el que rep el tret queda congelat en el temps o un subjecte, donant-li a Kurumi l'oportunitat de realitzar múltiples atacs.

Het: Vuitena bala: li permet crear clons.

Tet: Novena bala: li permet a Kurumi compartir els seus pensaments amb algú d'un altre temps diferent.

Yud: Desena bala: permet a Kurumi observar el passat d'un objecte o una persona.

Yud Bet: dotzena bala: permet a qui la rebi viatjar al passat, tot i que aquest requereix de molt poder.

A més de les dotze bales Kurumi pot utilitzar el Castell devorador de temps el qual és una gran zona ombrívola en la qual Kurumi comença a absorbir el temps de les persones atrapades per tal d'usar-lo per a activar les seves bales. Ella pot invocar als seus éssers passats de diferents temps per lluitar o prendre el seu lloc, ja que són en realitat la mateixa persona. Això li permet no només escapar de la mort, sinó també fer-li més difícil a Shidou conquistar-la, a causa de que pot eliminar a la seva altra jo per debilitat, eludint qualsevol forma de commoure el seu cor.

L'ús del seu àngel implica perdre el seu temps de vida, de manera que requereix prendre el temps de fonts externa, això implica matar altres éssers humans i devorar el seu temps. Ella revela que el motiu de transferir-se a l'escola de Shido és per menjar-se'l, o més aviat el poder que porta en ell. Ella seria derrotada en el volum 4 a mans de Kotori, desapareixent del mapa. En el volum 7 tornaria a trobar-se amb Shidou per ajudar-lo a salvar Tohka de les indústries DEM, igualment per trobar alguna cosa en possessió de DEM, després es revela que era el segon esperit (Nia Honjou). El seu nom en clau d'AST és Nightmare.

Kaguya Yamai (八 舞 耶 倶 矢 Yamai Kaguya?)

Seiyū: Maaya Uchida

És gairebé de l'edat de Shidou, és la germana bessona de Yuzuru Yamai, encara que es descriu com el seu "clon", ja que ambdues es van separar de l'esperit Yamai, el seu nom en clau és Berzerk. La seva personalitat és extravertida i parla molt bé de si mateixa fins al punt que no sempre es pensa a través de declaracions. Els efectes resultants de la seva franquesa pot fer-la semblar infantil i immadura. : Físicament, ella té el seu llarg cabell trenat de color taronja amb els ulls de color mercuri. El seu vestit Astral és visualment masoquista, està cobert d'una capa de color fosc, amb diverses parts del seu cos que estan sent cobertes per corretges. Té panys que es troben al coll, la mà dreta i la cama dreta que posseeixen esquinçades cadenes que sobresurten d'ells. Tant Kaguya i Yuzuru són ben conegudes per les persones que saben sobre els esperits, així com la població en general pel fet que causen un gran canvi atmosfèric quan tenen un duel al moment que hi ha una gran quantitat de testimonis.

El seu àngel és Raphael: El Re'em "El qual consta d'una gran llança i una ala metàl·lica d'un costat de la seva esquena i Raphael: El Kanaph que és la combinació d'El Re'em i El Na'ash. Creant un gran arc i fletxa el qual aniquila tot al seu pas. Ella té el poder de controlar els corrents d'aire. a més, es pot combinar amb el poder de Yuzuru per compensar una arma arc i la fletxa que té una alta capacitat de penetració. els seus poders van ser segellats per Shidou al final del volum 5, al mateix temps que els de Yuzuru.

Yuzuru Yamai (八 舞 夕 弦 Yamai Yuzuru?)

Seiyū: Emi Sarah Bridcut

És gairebé de l'edat de Shidou, és la germana bessona de Kaguya Yamai, encara que es descriu com el seu "clon", ja que ambdues es van separar de l'esperit Yamai, el seu nom en clau és Berzerk. De Personalitat sàvia, parla una manera clara en una estructura gairebé robòtica amb la intenció de declarar tota la frase en una sola paraula. És reservada, però ella no dubtarà a assenyalar els defectes dins dels arguments de Kaguya. Físicament és idèntica a Kaguya, encara que és lleugerament més dotada que la seva germana bessona. Altres diferències inclouen el tenir el cabell trenat en tres porcions i la seva expressió sembla indiferent a Kaguya. El seu vestit Astral és visualment masoquista, està cobert d'una capa de color fosc, amb diverses parts del seu cos que estan sent cobertes per les corretges. Té panys al coll, la mà esquerra i la cama esquerra, que posseeixen esquinçada cadenes que sobresurten d'ells. Tant Yuzuru i Kaguya són ben conegudes per les persones que saben sobre els esperits, així com la població en general pel fet que causen un gran canvi atmosfèric quan tenen un duel al moment que hi ha una gran quantitat de testimonis.

El seu àngel és Raphael: El Na'ash "El qual consta d'un pèndol i una ala metàl·lica d'un costat de la seva esquena i Raphael: El Kanaph que és la combinació d'El Re'em i El Na'ash. Creant un gran arc i fletxa el qual aniquila tot al seu pas. Ella té el poder de controlar els corrents d'aire. a més, es pot combinar amb el poder de Kaguya per compensar una arma arc i la fletxa que té una alta capacitat de penetració. els seus poders van ser segellats per Shidou al final del volum 5, al mateix temps que els de Kaguya.

Miku Izayoi (诱 宵 美 九 Izayoi Miku?)

Seiyū: Minori Chihara

Ella és la setena esperit a aparèixer. Originalment solia ser una Idol anomenada Tsukino Yoimachi, la qual va guanyar una gran popularitat, fins que es va veure embolicada en un problema amb un productor d'una cadena de TV, aquest al no poder tenir a Miku va començar un escàndol el qual va causar que Miku perdés a seus fans i als seus vegada que desenvolupés una malaltia psicològica perdent la veu.

Estant a punt de suïcidar-se, Phantom apareix enfront d'ella, oferint-li una veu que faria que tots s'agenollessin davant seu.

Odia els homes pel seu passat, Shidou es disfressa de dona fent-se cridar Itsuka Shiori per poder conquistar-la i segellar el seu poder d'esperit. Miku és una noia de l'edat de shidou la qual té cabell llarg i lliç de color indigo, amb un serrell perfectament retallat. posseeix un cos ben dotat sent una de les noies mes desitjades i populars de l'escola privada per a noies Rindouji.

Miku sent un gran amor per les noies tractat les com a esclaves, mentre que al veure un noi els tracta amb un gran menyspreu i fàstic pel seu passat. Exceptuant actualment a shidou. Ella apareix en el volum 6.

En el volum 7, es revela que igual que Kotori, era originalment un humà abans d'esdevenir un Esperit. El seu nom en clau AST és Diva. La seva Angel és Gabriel el qual es presenta com un gran orgue el qual perfectament ocupava tot l'escenari. A més d'un extens teclat en forma d'espiral el qual envolta a Miku, a més de la seva àngel, Miku posseeix la capacitat de controlar a les persones mitjançant la seva veu, a excepció dels esperits que no tinguin els seus poders segellats o Shidou en haver segellat diversos dins seu protegint-la i després de segellar els seus poders d'esperit comença a cridar a Shido "Darlin".

Natsumi (七 Natsumi?)

Ella apareix en el volum 7 lluitant contra l'AST a Ciutat Tengu, quan veu a Shido, ella fuig. Al principi Natsumi es mostrava com una dona del voltant d'uns 20 anys, amb un cos bastant desenvolupat el qual és bastant destacat. No és fins més endavant que es revela que aquesta no és més que una transformació que realitza Natsumi. A causa d'un error, Natsumi va creure que Shidou va veure la seva veritable aparença quan esternut, a la qual cosa reacciono d'una manera agressiva i alterada contra el.

L'endemà Natsumi va a l'escola Raizen disfressada de Shido causant destrosses i aixecant faldilles de les estudiants, finalment descoberta per Origami i Tohka després d'una enfrontament verbal. Dies després Natsumi envia una carta a Shido, assegurant que ella portava setmanes suplantant a una persona coneguda, si no entrada al seu joc aquesta persona moriria. Després d'acabar el seu joc es mostra la veritable aparença de Natsumi. Aquesta és una nena amb una edat circumdant a Yoshino i Kotori, amb una mirada una mica desmotivada.

El seu nom clau és Witch. La seva Angel és Haniel manifestat en un ceptre amb una joia característica a la part superior, mentre que a la part inferior té una terminació estil escombra que li dóna a Natsumi la capacitat de desplaçaré a gran velocitat al sol muntar-la com es faria amb una escombra de burja. A més de la seva angel, Natsumi posseeix la capacitat de transformar objectes, i a persones. Després que Shidou segell seus poders en el volum 9, àdhuc pot canviar a la seva forma adulta per molestar-ho, i també fent canviar d'aparença als altres.

Rinne Sonogami (園 神 凜 祢?)

Seiyū: Kana Hanazawa

Ella només apareix en el videojoc Dóna't A Live: Rinne Utopia. Rinne es presenta com l'amiga de la infància de Shidou, la qual sempre va en els matins a despertar a Shidou, i a preparar el menjar per al i Kotori.

Rinne és una noia de personalitat amable i tranquil·la, sempre mostrant una suau somriure a tots, ella és de pell blanca, amb cabell i ulls de col rosa suau i cabell tallat en cabellera el qual té dos trensas a cada costat del seu cap. Conforme avança la història Shidou se n'adona de rars successos que ocorren al seu voltant i al voltant de les altres noies, fins que un dia s'adona que tota la ciutat està atrapada pel poder d'un esperit. Amb ajuda de Tohka, Origami, Yoshino, Kotori i també Kurumi, Shidou aconsegueix avançar en la gran torre que era en realitat el angel de l'esperit desconegut.

En arribar al cim el descobreix que l'esperit desconegut era Rinne. Allà Rinne li revela que ella va baixar a la terra per salvar-ho, ja que ell havia perdut el control dels poders de totes i aquests havien tornat a les seves propietàries i producte d'això la fa explotar d'energia de Tohka qui estava al costat del terrat de l'escola ho va aconseguir matant a Shidou.

Ella no va poder controlar al seu angel, perd el control i activa "Lost Paradise" i atrapar tots en el seu angel cancel·lant i absorbint el poder dels altres esperits.

Rinne sabent que no podria aturar el Lost paradise, decideix besar a Shidou per tal de segellar, però ella en ser una entitat d'energia espiritual, no posseïa un cos físic pel que en besar a Shidou ella desapareix per complet, desapareixent mentre confessa seus sentiments per Shidou, sense poder ser recordada per ningú. El seu nom clau és Ruler. El seu angel és Eden manifestant-se com un arbre gegantí el qual manté activa la realitat creada per Rinne i al seu torn de disfressa com una nou gratacels en construcció. A més d'Eden posseeix la capacitat de crear servents dels quals utilitza per a enfrontar a les noies. Podeu crear grans boles de foc per atacar a distància. Lost paradise és l'última habilitat que pot utilitzar Rinne ja que en utilitzar-la és atrapada per les arrels d'eden a més que s'esvaeix el seu vestit astral a activar-la. Lost paradise té el poder d'anul·lar i absorbir el poder de cada esperit que sigui atacat per Eden. Rinne crea múltiples realitats en què Shidou acaba triant a cadascuna de les noies i es queda amb elles. Al final es veu a Phantom comunicant-se amb la consciència de Rinne. Phantom diu a Rinne que ha fet una bona feina abans que aquesta desaparegui misteriosament.

Nia Honjou (本条 二 亜?)

També coneguda com el segon esperit que va aparèixer temps després que el primer estima i que possiblement sap sobre el primer esperit. D'alguna manera va ser capturada per DEM, ella és esmentada en el volum 7 quan Kurumi ajuda a Shido a salvar Tohka per tal de buscar-la.

Mukuro Hoshimiya (星 宮 六 喰?)

Una esperit sobrenomenada Zodiac, va aparèixer al volum 14.

Ella viu solitària en l'espai, quan 42 tancs de guerra espacials de DEM la van atacar ella va poder amb tots i va fer que caiguessin a la terra.

El seu àngel és Michael, manifestat com una clau, el cúal posseeix dos tipus d'habilitats: Lock: A l'apuntar alguna cosa i girar a Michael pot bloquejar la seva funció, com va fer bloquejant als tancs impedint que funcionin, segons ella, podria aturar la rotació de la terra. Unlock: Aquesta habilitat li permet obrir forats de cuc amb els quals pot o transportar-se a si mateixa o usar-los per enviar meteorits als seus adversaris, a més de tornar atacs.

Phantom (フ ァ ン ト ム ー?)

És una entitat desconeguda que li va donar a Kotori, Miku i Origami seus poders d'esperit. En la novel·la 11 Phantom apareix davant de Shidou usant l'aparença de Rinne com disfressa.

Mayuri (万 由 里?)

Seiyū: Sora Amamiya

Una esperit nascut de l'energia de les altres esperits, quan Shido terme de desestresarlas, mitjançant cites, un sentiment d'enveja la va envair, provocant que el seu angel, Kerbier, es descontroli.

Ratatoskr

[modifica]

Reine Murasame (村 雨 令 音 Murasame Reine?)

Seiyū: Aya Endō

Subalterna de Kotori. Té una expressió totalment freda, a més de les predominants ulleres sota els seus ulls. Té ordres d'encarregar-se de tots aquells esperits que Shido "recluti". Sent així, es trasllada a l'institut de Shido per ser la seva nova mestra.

En aparença, ella és una mica més baixa que Shido. Té el pèl platejat, porta ulleres i una bata de laboratori. Pel que sembla, li agraden molt els ossets de peluix, de fet, té un parell de sabatilles d'óssos, sempre té un aspecte de tenir son, fins i tot afirma que no ha dormit en trenta anys.

Kyouhei Kannazuki (神 無 月 恭 平 Kannazuki kyohei?)

Seiyū: Takehito Koyasu

És el segon al comandament de Ratatoskr. Demostra qualitats masoquistes al rebre sempre qualsevol tipus de càstig físic que li de Kotori. Anteriorment era el capità de l'AST, després que Ryoko s'uneix. Va sortir de les AST per trobar algú adequat per servir, i es va unir a Ratatoskr, però va deixar una comanda de ser reintegrat en cas de tornar.

Kawagoe (川 越?)

Seiyū: Gō Inoue

Mikimoto (干 本?)

Seiyū: Kentaro Tone

Hinako Shiizaki (椎 崎?)

Seiyū: Satomi Akesaka

Nakatsugawa (中 津 川?)

Seiyū: Gorgeous

Minowa (箕 轮?)

Seiyū: Tomoko Usami

Elliott Baldwin Woodman (エ リ オ ッ ト · ボ ー ル ド ウ ィ ン · ウ ッ ド マ ン Eriotto Bōrudowin Uddoman?)

AST (Anti-Spirits Team)

[modifica]

Ryouko Kusakabe (日下 部 燎 子 Kusakabe Ryōko?)

Seiyū: Ao Takahashi

Raja Takamiya (崇 宮 真 那 Takamiya Raja?)

Seiyū: Misato

Un dels membres de l'AST, i la veritable germana de Shido. Ella no té records de la seva infantesa, només una fotografia que era la seva única prova que veritablement tenia un germà. A més són molt semblants físicament.

Ella és molt respectada en l'AST pel fet de ser l'única que ha matat un esperit. Va arribar a la ciutat perseguint Kurumi.

En el volum 7 acaba unint-se a Ratatoskr.

Mikie Okamine (冈 峰 美 纪 Okamine Mikie?)

Seiyū: Kanami Satou

Mildred F. Fujimura (ミ ル ド レ ッ ド · M · 藤 Mirudoreddo F. Fujimura?)

Seiyū: Saki Ogasawara

Indústries DEM

[modifica]

Sir Isaac Ray Peram Westcott (サ ー · · ア イ ザ ッ ク レ イ · · ペ ラ ム ウ ェ ス ト コ ッ ト?)

Seiyū: Ryotaro Okiayu

És el director d'indústries DEM, sembla conèixer més del que veu, com en estat de transformació de Tohka així com el passat de Shido. Tots els mags d'DEM es refereixen a ell amb -sama, són lleials a ell i disposats a fer qualsevol acte terrible que l'ordeni.

Ellen Mira Mathers (エ レ ン · · ミ ラ メ イ ザ ー ス?)

Seiyū: Shizuka Ito

És la maga més fort de DEM, treballa per Wescott com la seva secretària. Ella està compromesa a no perdre contra qualsevol oponent fins i tot amb tal de destruir el món al seu voltant

James A Paddington (ジ ェ ー ム ズ · A · パ デ ィ ン ト ン?)

Seiyū: Toshiharu Nakanishi

Jessica Baley

Seiyū: Yuko Kaida

Escola Raizen

[modifica]

Hiroto Tonomachi (殿 町 宏 人 Tonomachi Hiroto?)

Seiyū: Anri Katsu

Tamae Okamine (岡 峰 珠 恵 Okamine Tamae?)

Seiyū: Kaori Sadohara

Ai Yamabuki (山 吹 亜 衣 Yamabuki Ai?), Mai Hazakura (葉 桜 麻衣 Hazakura Mai?), & Mii Fujibakama (藤 袴 美 衣 Fujibakama Mii?)

Seiyū: Risako Murai, Kayoko Tsumita, i Midori Tsukimiya

Mitjans de comunicació

[modifica]

Novel·la lleugera

Dona't a Live ser originalment publicat com una novel·la lleugera. És una sèrie de novel·les lleugeres escrites per Kōshi Tachibana amb il·lustracions de Tsunako. El primer volum va ser publicat el 19 de març del 2011 amb la emprenta Fujimi Fantasia Bunko. Catorze volums han estat publicados.4

Llista de volums

[modifica]

Num. Títol Data de Publicació ISBN

1 "Dóna't A Live 1: Tohka Dead END"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 1 十 香 デ ッ ド エ ン ド

19 març 2011 ISBN 978-4-8291-3623-2

2 "Dóna't A Live 2: Yoshino Puppet"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 2 四 糸 乃 パ ペ ッ ト

20 agost 2011 ISBN 978-4-8291-3672-0

3 "Dóna't A Live 3: Kurumi Killer"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 3 狂 三 キ ラ ー

19 novembre 2011 ISBN 978-4-8291-3704-8

4 "Dóna't A Live 4: Itsuka Sister"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 4 五 河 シ ス タ ー

17 març 2012 ISBN 978-4-8291-3744-4

5 "Dóna't A Live 5: Yamai Tempest"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 5 八 舞 テ ン ペ ス ト

17 agost 2012 ISBN 978-4-8291-3795-6

6 "Dóna't A Live 6: Miku Lily"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ juny 美 九 リ リ ィ

20 desembre 2012 ISBN 978-4-8291-3835-9

7 "Dóna't A Live 7: Miku Truth"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 7 美 九 ト ゥ ル ー ス

19 març 2013 ISBN 978-4-8291-3871-7

8 "Dóna't A Live 8: Natsumi Search"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 8 七 罪 サ ー チ

20 setembre 2013 ISBN 978-4-8291-3938-7

9 "Dóna't A Live 9: Natsumi Change"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 9 七 罪 チ ェ ン ジ

20 desembre 2013 ISBN 978-4-04-712974-0

10 "Dóna't A Live 10: Tobiichi Angel" lit.:"Tobiichi Àngel "

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 10 鳶 一 エ ン ジ ェ ル

20 març 2014 ISBN 978-4-04-070066-3

11 "Dóna't A Live 11: Tobiichi Devil"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 11 鳶 一 デ ビ ル

20 setembre 2014 ISBN 978-4-04-070143-1

12 "Dóna't A Live 12: Itsuka Disaster"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 12 五 河 デ ィ ザ ス タ ー

20 juny 2015 ISBN 978-4-04-070151-6

13 "Dóna't A Live 13: Nia Creation"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 13 二 亜 ク リ エ イ シ ョ ン

20 octubre 2015 ISBN 978-4-04-070694-8

14 "Dóna't A Live 14: Mukuro Planet"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 14 六 喰 プ ラ ネ ッ ト

19 març 2016 ISBN 978-4-04-070695-5

15 "Dóna't A Live 15: Mukuro Family"

デ ー ト · ア · ラ イ ブ 15 六 喰 フ ァ ミ リ

17 setembre 2016 ISBN 978-40-4070927-7

Novel·la curta

[modifica]

Llista de volums

Num. Títol Data de publicació ISBN

1 Llibre del 25 Aniversari de Fantasia Bunko

フ ァ ン タ ジ ア 文庫 25 周年 ア ニ バ ー サ リ ー ブ ッ ク

19 març 2013 ISBN 978-4-8291-3868-7

2 Dóna't A Live Angkor

デ ー ト · ア · ラ イ ブ ア ン コ ー ル

18 maig 2013 ISBN 978-4-04-071007-5

3 Dóna't A Live Angkor 2

デ ー ト · ア · ラ イ ブ ア ン コ ー ル 2

20 maig 2014 ISBN 978-4-04-070116-5

4 Dóna't A Live Angkor 3

デ ー ト · ア · ラ イ ブ ア ン コ ー ル 3

20 desembre 2014 ISBN 978-4-04-070149-3

Dóna't A Live Angkor 3

Blu-ray amb Edicon limitada

デ ー ト · ア · ラ イ ブ ア ン コ ー ル 3

Blu-ray 付 限定 版

9 desembre 2014 ISBN 978-4-04-070083-0

5 Dóna't A Live Angkor 4

デ ー ト · ア · ラ イ ブ ア ン コ ー ル 4

20 agost 2015 ISBN 978-4-04-070696-2

6 Dóna't A Live Angkor 5

デ ー ト · ア · ラ イ ブ ア ン コ ー ル 5

20 maig 2016 ISBN 978-4-04-070926-0

Fanbook oficial

[modifica]

Num. Títol Data de publicació ISBN

1 Material de Dóna't A Live

デ ー ト · ア · ラ イ ブ マ テ リ ア ル

20 març 2015 ISBN 978-4-04-070548-4

Manga

[modifica]

Una adaptació a màniga de Dóna't A Live amb il·lustracions per Ringo va començar el 16 d'abril de 2012. A causa que Ringo tenia problemes de salut, el màniga va ser cancel·lat després de 6 capítols. L'adaptació va acabar cobrint només una part de la primera cita de Shido amb Tohka.

Una nova adaptació a màniga va començar a serializarse en l'edició de gener de 2014 de Shōnen Ace, aquest cop amb il·lustracions fetes per Sekihiko Inui. Va ser recentment anunciat que el tercer volum del manga seria l'últim. El tercer volum serà enviat per Kadokawa a través d'Japó aquest Hivern.

Anime L'adaptació a anime es dirigida per Keitaro Motonaga i produïda per AIC PLUS +. La sèrie va ser transmesa en baixa qualitat per Niconico, amb cada episodi disponible una setmana abans de la seva estrena a TV.

Pel·lícula

[modifica]

Una pel·lícula de l'anime va ser anunciada via el compte oficial de Twitter de la sèrie de televisió mentre l'emissió de la segona temporada concluyo.

En l'esdeveniment de "Dóna't A Live II", l'elenc revelo que la pel·lícula es titularia "Dóna't A Live La Pel·lícula: Mayuri Judgement" (劇場版 デ ー ト ア ラ イ ブ 万 由 里 ジ ャ ッ ジ メ ン ト Gekijōban deto A Raibu: Mayuri Jajjimento) que s'estrenés el 22 d'agost, amb una història original supervisada per l'autor original de les novel·les lleugeres, Koushi Tachibana. Nobunaga Shimazaki, el Seiyū de Shido Itsuka, va introduir una silueta del nou personatge titular, anomenada Mayuri (万 由 里 Mayuri). Durant els esdeveniments del "Aniversari de Tohka" el 10 d'abril, Sora Amamiya va ser confirmada com la Seiyū de Mayuri . El Blu-ray de la pel·lícula es va publicar el 26 de febrer del 2016.

Videojocs

[modifica]

Un videojoc anomenat "Dóna't A Live: Rinne Utopia" (デ ー ト · ア · ラ イ ブ 凜 祢 ユ ー ト ピ ア deto A Raibu Rinne Yūtopia) produït per Compili Heart i Sting Entertainment publicat el 27 de juny de 2013 per a PlayStation 3. Un vídeo promocional va ser mostrat en anime Contents Expo 2013. El joc presenta un nou personatge original anomenada Rinne Sonogami (園 神 凜 祢 Sonogami Rinne), i el seu Seiyū és Kana Hanazawa. Una versió del joc per a PlayStation Vita va ser anunciat per Estiu de 2015, i presentés nous personatges i escenari.12

Un altre videojoc titulat Dóna't A Live: Ars Install (或 守 イ ン ス ト ー ル) també va ser anunciat i presenta un altre nou personatge anomenada Maria Ars (或 守 鞠 亜 Arusu Maria), i el seu Seiyū és Suzuko Mimori. El joc va ser publicat el 26 juny 2014.

Una nova entrega per a tots dos jocs de PlayStation 3, anomenat Dóna't A Live Twin Edition: Rio Reincarnation (デ ー ト · ア · ラ イ ブ Twin Edition 凜 緒 リ ン カ ー ネ イ シ ョ ン deto A Raibu Tsuin Edishon Rio Rinkāneishon) produït per Compili Heart i Sting Entertainment va ser publicat el 30 de juliol de 2015 pel PlayStation Vita. És una seqüela de facto amb nous personatges i escenaris. El joc presenta a les Germanes Ymai, Miku Izayoi, Rinne Sonogami, Maria Ars, també a Marina Ars, i un nou personatge original anomenada Rio (凜 緒 Rio), i el seu Seiyū és Ayan Sakura. Un vídeo promocional va ser mostrat en els esdeveniments del Dóna't A Fes II.

Referncies

[modifica]

Traduccio de google [1]