Usuari:Jordiolaria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Gos Kai[modifica]

Exemplar de gos Kai

El gos Kai ( 甲斐犬també anomenat Tora Inu o Gos Tigre) és una raça de gos originari del Japó, considerat monument natural y criat durant dècades. Està protegit per l'Asociació Nacional Japonesa de Gossos.

Descripció[modifica]

Aparença

El gos Kai és una raça de gos de tamany mitjà amb un cap arrodinit i orellas acabades en punta. Els mascles solen mesurar entre 45.72 i 55.88cm, i les femelles una mica menys, uns 43.18.

Temperament

És intel.ligent, àgil, està sempre en alerta i és valent. Són caçadors innats i són uns bons guardians, éssent reservats amb gent que no coneix pero leials amb les seves families. Són amigables, normalment bons amb els nens i no gaire agresius vers altres gossos. A molts els hi encanta nadar, i se sap que solen creuar rius i escalar arbres quan van darrera la seva pressa.

Història[modifica]

Aquesta raça va ser separada de la Nihon Ken (Raça Japonesa) durant la creació de la NIPPO (Nihon Ken Hozonkai) i batejat posteriorment amb el nom de la provincia de Kai a la prefectura de Yamanashi.

Gràcies a ser un escalador àgil y dedicat, la raça Kai ha estat emprada per a la caça en montanyes en Yamanashi on la seva presa principal era el Serau del Japó (Kamoshika), els cérvols, els porcs senglars i, ocasionalment, óssos.


Categories[modifica]

prefectura de Yamanashi.

gossos spitz