Vés al contingut

Usuari:Jordiventura96/proves/Dismaland

Dismaland és un parc d'atraccions crats per l'artista britànic Banksy ubicat en el complez Weston-super-mare de Somerset, a Anglaterra. Concebut com un projecte artístic, Banksy el descriu com un "parc temàtic inadequat per a nens".[1]

En la construcció del parc han participat fins a 58 artistes de 27 països diferents convidats personalment per l'autor.[2] S'hi poden trobar obres inèdites d'artistes com Damien Hirst, Jenny Holzer, Mike Ross, Ben Long, Dietrich Wegner i Jimmy Cauty. El nom elegit per al parc juga amb la paraula anglesa Dismal que significa depriment; i pretén ser una sàtira irònica de Disneyland, cosa que posen de manifest en el seu logo i en el peu del seu web, on es pot llegir The following are strictly prohibited in the Park – spray paint, marker pens, knives and legal representatives of the Walt Disney Corporation. (Estrictament prohibit en el parc: esprai, pintura, retoladors, ganivets i representants legals de la corporació Walt Disney).

El parc és la instal·lació temporal va ser inaugurat el 22 d'agost de 2015 i es clausurarà el 27 de setembre del mateix any.

Recepció[modifica]

L'alta demanda d'entrades a Dismaland n'han col·lapsat el web repetidament. Hi ha fent que es pregunta si això pot haver estat causat deliberadament pel mateix Banksy, com a part de la ironia de l'experiència Dismaland.[3]

Referències[modifica]

  1. «Banksy Dismaland show revealed at Weston's Tropicana» (en anglès). BBC News, 20-08-2015. [Consulta: 24 agost 2015].
  2. «Dismaland, el parque menos divertido del mundo» (en espanyol). El Confidencial. Lourdes Gómez, 21-08-2015. [Consulta: 24 agost 2015].
  3. Matt Payton. «People trying to buy tickets don’t think Banksy’s Dismaland is real». Metro.co.uk, 21-08-2015.

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Parcs temàtics