Usuari:Josep Gibert/Cibermetria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La cibermetría és "l'estudi i caracteritzacuó de l'espai xarxa  apartir de l'anàlisi dels seus elements constitutius (especialment en els aspectes relacionats amb la seva creació, estructura, topologia, difuss, evolucoó, consum i impacte) mitjançant tècniques quantitatives d'investigació social"ió, interrelacionsels aspectes quantitatius de la construcció i ús de recursos d'informació, estructures i tecnologies en tto internetrd i y definida per Ali Ashgar Shiri en 1998 com a anàlisi, estudi i medició quantitativa de totes les classes d'informació i de tots els mitjans d'informació que existeixen en el ciberespai i que empren tècniques bibliométricas, cienciométricas i infométricas. La cibermetría és un subcampo dins de les ciències de la informació i dins de la informetría i el protagonisme va a ser la informació que circula per la xarxa, és a dir, el quantificat va a ser informació electrònica.

Analitza, entre molts altres factors, la presència d'un país a la xarxa, les bases de dades que apareixen a la xarxa i les eines d'internet, com a llocs web, servidors de correu electrònic, fòrums de debat, llocs d'informació bibliométrica, etcètera

Referències[modifica]

  1. Shiri, Ali Asghar (1998). Shiri, Ali Asghar «Cybermetrics: a new horizon in information research». Papers presented at the 49 th. FID conference and congress held in India, New Delhi, 11-17 de octubre,  1998.

[[Categoria:Bibliometria]]