Usuari:Josep Gibert/International Society for Scientometrics and Informetrics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióJosep Gibert/International Society for Scientometrics and Informetrics

La International Society for Scientometrics and Informetrics va ser fundat dins 1993 dins Berlina a la Conferència Internacional en Bibliometries, Informetrics i Scientometrics. És una associació per professionals en el camp de scientometrics.

Aquesta conferència era el quart d'una sèrie de conferències biennals prominents va aguantar sota els auspicis de la Societat. La Societat va ser incorporada dins 1994 en el Netherlands (Utrecht); Hildrun Kretschmer va ser elegit el seu primer President. Dins 2012 Ronald Rousseau és el 7è president elegit. Entre els seus membres són científics de per damunt 30 països.

Missió[modifica]

Els objectius de Societat per animar comunicació i canvi d'informació professional en el camp de scientometrics i informetrics, per millorar estàndards, teoria i pràctica dins totes les àrees de la disciplina, per estimular recerca, educació i formació, i per realçar la percepció pública de la disciplina. Els membres de la societat actuen estudis teòrics i pràctics van relacionar, però no restringit, per investigar avaluació, difusió d'informació, estudis de web quantitatiu i modelat matemàtic i estadístic de processos d'informació. De llavors ençà 1987 (Diepenbeek, Bèlgica) la societat (i el seu precursor informal) ha organitzat una conferència internacional biennal, el qual ha visitat tots els continents. La Societat té un fòrum de discussió pels seus membres.

Conferències d'ISSI[modifica]

6a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics

1997, 16–19 juny La Universitat hebrea de Jerusalem, Escola de Biblioteca, Archive i Estudis d'Informació,Jerusalem,ISRAEL Organitzador: Bluma Peritz (Israel) Cadira de Programa: Leo Egghe (Bèlgica)

7a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics

1999, 5–8 juliol Universidad de Colima, Colima, Organitzador de MÈXIC: César Macías-Chapula (Mèxic) Cadira de Programa: Leo Egghe (Bèlgica)

8a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics

2001, 16–20 juliol La Universitat de Gal·les Del sud Nou, Escola de Sistemes d'Informació, Tecnologia i Administració, Sydney, Organitzador d'AUSTRÀLIA: Mari Davis (Austràlia) Co-Cadira: Concepción S. Wilson (Austràlia) Cadira de Programa: Grant Lewison (Regne Unit)

9a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics

2003, 25–29 August Associació xinesa per Ciència, i Ciència & Política de Tecnologia, Pequín,Organitzador de XINA: Jiang Guohua (Xina) Cadira de Programa: Ronald Rousseau (Bèlgica)

10a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics

2005, 24–28 juliol Karolinska Institut, Estocolm, Organitzadors de SUÈCIA: Olle Persson (Suècia), Irene Wormell (Suècia) Cadira de Programa: Peter Ingwersen (Dinamarca)

11a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics

2007, 25–27 juny Centre per Documentació i Informació Científica (CINDOC) Consell de Recerca espanyola (CSIC) Madrid, Organitzadors d'ESPANYA: Isabel Gómez (Espanya), María Bordons (Espanya), Isidro F. Aguillo (Espanya) Cadira de Programa: Henk Moed (Països Baixos)

12a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics

2009, 14–17 juliol Universitat Federal de Rio de Janeiro Rio de Janeiro, Organitzadors del Brasil: Abel L. Empaquetador (Brasil), Jacqueline Leta (Brasil), Ronald Rousseau (Bèlgica) Cadira de Programa: Birger Larsen, (Dinamarca), Jacqueline Leta (Brasil)

13a Conferència Internacional de la Societat Internacional per Scientometrics i Informetrics 2011, 4–7 juliol Departament de Biblioteca i Ciència d'Informació, Universitat de Zululand, Durban, Organitzadors de Sud-àfrica: Dennis N. Ocholla (Sud-àfrica), Daisy Jacobs (Sud-àfrica), Peter Ingwersen (Dinamarca) Cadires de Programa: Ed Noyons (Països Baixos), Patrick Ngulube (Sud-àfrica), Jacqueline Leta (Brasil), Bosire Onyancha (Sud-àfrica), Jesper W. Schneider (Dinamarca)

Publicacions[modifica]

Publica un trimestral newsletter (ISSI Newsletter) pels seus membres, però els continguts esdevenen lliurement disponible després tres mesos. Tots els col·legues són convidats per contribuir a aquest newsletter.

El Més enllà ha publicat algun Festschrifts (lliurement disponible per tot) i va fer el proceedings de les conferències més tardanes lliurement disponibles pels seus membres.

La col·laboració va oferir[modifica]

Algunes maneres en quina la Societat podrien cooperar amb altres societats inclouen:

• Organitzant tallers de junta, symposia o pre-circulació de Junta • de seminaris de conferència de demana papers, posicions de recerca disponible, i nomenaments pels premis que • Ofereixen una publicació potencial outlet per autors d'altres societats

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Organitzacions internacionals