Vés al contingut

Usuari:Kennetuwu/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Cadira Tulip sense recolzabraços

La cadira Tulip és un disseny original de Eero Saarinen del 1957, que va sorgir del seu compromís per a abordar, tal com el creador deia, el "confús, inquiet i lleig món" que va observar per sota de les cadires i taules, l'anomenat "barri sota les cames." Aquesta va ser creada per a l'empresa de disseny estatunidenca Knoll.

La recerca pel disseny d'aquest va durar cinc anys, conjuntament amb Florence "Shu" Schust, a qui va conèixer a l'Acadèmia d'art de Cranbrook. Tots dos van crea la revolucionària col·lecció de pedestal, introduïda en 1958. La seva cerca d'una arquitectura i disseny d'interiors purista, els va portar a realitzar aquesta magnífica col·lecció, amb taula de menjador, cafè, auxiliar i aquesta, la famosa cadira Tulip, convertint-se en una icona molt important del disseny contemporani.

Per a la creació de la cadira Tullip, Saarinen perseguia aconseguir una peça perfectament funcional, que resultés còmoda per a qualsevol persona independentment de la seva complexió i tamany, emprar materials contemporanis, permetre que pogués produir-se en sèrie així com idear un disseny impersonal o atemporal que s'adaptés a diferents entorns.[1]

A nivell funcional, va resultar una peça absolutament còmoda, no sols per als peus, en eliminar les potes, sinó per a la resta del cos, tant per la forma del seient com pel fet que, mitjançant la incorporació d'un mecanisme, aquest es podia convertir en giratori, oferint a l'usuari llibertat de moviment circular.

El disseny de la cadira Tullip ha estat pemiat en diferents ocasions:

  • Museu d'Art Modern, Nova York, 1969.
  • Premi Federal de Disseny Industrial, Alemanya, 1969.
  • Premi Design Career Stuttgart, Alemanya, 1962.
  1. Decofilia. «1957: La silla Tulip de Eero Saarinen» (en castellà), 27-04-2016. [Consulta: 27 maig 2024].