Vés al contingut

Usuari:Konkordia/Proves i proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

{{esborrany}}


Nota per l'article sobre feminisme a l'H:

La renovació (i ampliació o disminució) comporta un poder sobre l'estructura social i la política dels poderosos ho manipula sobre els seus interessos mitjançant les lleis sobre ll'avortament i la'accès a les drogues/medicaments pel control de la natalitat, les polítiques laborals que permeten o dificulten a les dones la maternitat i els missatges en aquests sentit enviats a la població pels mitjans de comunicació que, en la majoria de casos responen a interessos vinculats d'alguna forma al poder econòmic-polític.


Les dones, en última instància tenen el poder de ser elles qui encaminin la reproducció social com a entitat, quan bassant-se en les decissions que fan seves sabent assumir la responsabilitat que les correspón.

Ref Jenny Brown Maternitats en vaga


Activitat suspesa.

Versió sense modificar

A/ Història de /'Hospitalet: una síntesi del passat com a eina de futur I dir. Joan Camós i Carles Santacana. L'Hospitalet de Llobregat: CEL'H ; Ajuntament. 1997 ISBN 84-7826-821-9.

B/ Gran geografia comarcal de Catalunya. Volum 8. Diversos autors. Max Cahner, director. Enciclopèdia Catalana. Barceloa 1982. ISBN 84-84194-22-5


La història de l’assossiacionisme a l’Hospitalet ha estat determinada per els canvis en el modus de vida, les guerres i el desenvolupament de la veïna ciutat de Barcelona, gran capital metropolitana. Físicament, l’Hospitalet facilita la comunicació per terra i per mar. Ja a l’època íbera era un lloc de penetració i sortida de mercaderies. S’han trobat en La zona de la Marina va ser un port important pel tràfic de mercaderies com ha demostrat les nombroses àncores que s’han trobat en excavacions. (PAG 29 A) També a la Marina, quan es va guanyar territori al mar hi va haver els primera asentaments de masies agrícoles. Al segle XXI ha desaparegut pràcticament l'activitat al sector primari. (REF Enciclopèdia Catalana)

Es coneix l’existència d'un petit poble, Santa Eulàlia de Provençana durant el segle IV(PAG 34 A). L’associacionisme a l’Hospitalet es va produir inicialment en l’àmbit religiós a l’entorn de les parròquies i també dins les relacions de producció, inicialment agrícola i comercial.

A l’Hospitalet s’ha trobat documentació sobre associacions gremials en el món agrari entre els residents al terme municipal d’aquesta ciutat, habitants en masies o en petits llogarets. Del l’any 1825 es té notícia sobre l’existència d’una entitat de tipus gremial «Los obreros del altar de San Isidro» i l’any 1855 es va crear el Montepio de Sant Isidre. FF

Posteriorment es varen crear altres tipus de societats, com els gremis, dels que se’n té notícia en l’oposició que es produí contra la construcció del Canal de l’Infanta o la de les vies de ferrocarril. També era necessària la defensa de propietats o d’idees, la de la posició social o econòmica com en la participació en activitats de culte religiós, l’execució d’activitats artístiques, esportives o d’esbarjo, tasques polítiques, i de beneficiència entre moltes altres. Els llocs on els homes compartíen les opinions eren, a més de la parròquia, els bars o cafès, facilitant les tertúlies. Per part de les dones, el lloca habitual de reunió eren els safareigs on l’aigua corrent permetía rentar la roba i parlar.

Així per exemple, l’any 1866 es va fundar la societat L’Harmonia i a l’any 1874, el Casino del Centre que varen desenvolupar aquestes activitats socials. El cant coral, promogut per Josep Anselm Clavé va arribar l’any 1851 a l’Hospitalet on es va cear la Coral Llobregat i La Campestre (PAG 301 B)


Hidrografia

L'OHI es va establir el 1921 com a Oficina Hidrogràfica Internacional (OHI). El nom actual es va adoptar l'any 1970, com a part d'una nova Convenció internacional sobre l'OHI adoptada pels llavors membres. L'antic nom d'Oficina Hidrogràfica Internacional es va mantenir per descriure el secretariat de l'OHI fins al 8 de novembre de 2016, quan va entrar en vigor una revisió significativa de la Convenció de l'OHI. Des d'aleshores, el BHI va passar a ser conegut com el "Secretariat de l'OHI", format per un secretari general elegit i dos directors de suport, juntament amb un petit personal permanent (18 el 2020), a la seu de l'Organització a Mònaco.

Durant el segle XIX, moltes nacions marítimes van establir oficines hidrogràfiques per proporcionar mitjans per millorar la navegació dels vaixells navals i mercants proporcionant publicacions nàutiques, cartes nàutiques i altres serveis de navegació. Hi va haver diferències substancials en els gràfics de procediments hidrogràfics i les publicacions. El 1889 es va celebrar una Conferència Marítima Internacional a Washington, D.C., i es va proposar establir una "comissió internacional permanent". Propostes similars es van fer a les sessions del Congrés Internacional de Navegació celebrades a Sant Petersburg el 1908 i a la Conferència Marítima Internacional celebrada a Sant Petersburg el 1912.

El 1919, els hidrògrafs nacionals de Gran Bretanya i França van cooperar per prendre les mesures necessàries per convocar una conferència internacional d'hidrògrafs. Londres va ser seleccionat com el lloc més adequat per a aquesta conferència, i el 24 de juliol de 1919 es va obrir la Primera Conferència Internacional, a la qual van assistir els hidrògrafs de 24 nacions. L'objecte de la conferència era "Considerar la conveniència que totes les nacions marítimes adoptessin mètodes similars en la preparació, construcció i producció de les seves cartes i de totes les publicacions hidrogràfiques; de presentar els resultats en la forma més convenient per permetre que es puguin utilitzar fàcilment; d'instituir un sistema ràpid d'intercanvi mutu d'informació hidrogràfica entre tots els països, i de donar l'oportunitat de fer consultes i discussions sobre temes hidrogràfics generalment per part dels experts hidrogràfics del món." [Aquesta cita necessita una cita] segueix sent l'objectiu principal de l'OHI.

Com a resultat de la Conferència de 1919, es va constituir una organització permanent i es van preparar els estatuts per al seu funcionament. El BHI, ara l'OHI, va començar les seves activitats el 1921 amb 18 nacions com a membres. El Principat de Mònaco va ser seleccionat com a seu de l'Organització com a resultat de l'oferta d'Albert I de Mònaco de proporcionar un allotjament adequat a l'Oficina al Principat.


DE LA LAROUSSE:

Oficina Central Hidrogràfica. Enllaç i coordinació entre els serveis hidrogràfics de grans estats com potències marítimes que es va establir al Pricipat de Mònaco l'any 1921


DE INTERNET WIKI EN ANGLES: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Hydrographic_Organization

veure també https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oceanographic_institutions_and_programs#International_oceanographic_programs

on hi surt Espanya:

Spain[modifica]

  • Andalusian Center for Marine Science and Technology, sponsored by the University of Cádiz. CACYTMAR
  • Institute of Marine Science of Andalusia. ICMAN
  • Marine Research units of AZTI, located in multiple cities in the Basque region. AZTI
  • Marine Sciences Institute in Barcelona. ICM
  • Marine Technology Unit, part of the Spanish National Research Council. UTM
  • Oceanic Platform of the Canary Islands. PLOCAN
  • Spanish Institute of Oceanology, Madrid. IEO