Vés al contingut

Usuari:Kuranes/Promethea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Promethea és una sèrie de còmic creada per Alan Moore i dibuixada per JH Williams III, publicada per America's Best Comics . A Promethea també s'han deixat veure artistes com Charles Vess (encarregat d'un relat dins de la sèrie) o José Villarubia (encarregat de les parts infogràfiques del còmic).

Conta la història d'una universitària anomenada Sophie Bangs, que descobreix que pot encarnar a una entitat molt poderosa anomenada Promethea, la tasca de la qual és portar l'Apocalipsi. La història s'emmarca en una versió alternativa i futurista de Nova York l'any 1999.

Originalment, la col·lecció es va publicar als Estats Units en 32 números en format grapa en els anys 1999-2005, més tard es va reeditar en 5 volums (tant en rústica com cartoné) i en 3 volums en format Absolute. La sèrie inclou temàtiques com la màgia, la mitologia, l'espiritualitat i el més enllà, així com elements propis de la ciència-ficció i dels còmics de superherois. A més, Promethea destaca per la seva àmplia experimentació visual i artística.

Planeta seria la primera editorial espanyola a publicar la sèrie de Promethea sota el seu segell World Comics, publicant, entre el 2000 i 2004, tan sols 27 dels 32 números que la componen. El 2007 Norma editaria la col·lecció completa basant-se en l'edició americana en 5 toms en cartoné.


Actualment ECC està editant una edició en tres toms en cartoné basant-se en l'edició Absolute americana.

Premis

[modifica]
  • 2000. Premi Eisner al Millor Guionista Alan Moore.
  • 2001 Premi Eisner al Millor Guionista Alan Moore.
  • 2001 Premi Eisner alº #10: "Sex, Stars, and Serpents".
  • 2004 Premi Eisner al Millor Guionista i millor còmic en sèrie continuada, millor equip de dibuixant-entintador i millor colorista.

[[Categoria:Guanyadors del premi Eisner]] [[Categoria:Còmic]]