Usuari:Kuranes/proves

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
"On Viking Expeditions of Highborn Maids: Two female warriors, of royal family according to the crowns on their heads, are participating in a sea battle." From Olaus Magnus' A Description of the Northern Peoples from 1555.
"On Alf, the Defender of Chastity: Alf, a suitor to the princess Alvilda kills two serpents who are guarding her chastity. To vex them he wears a bloody hide over his armour." From Olaus Magnus' A Description of the Northern Peoples, 1555.

D’acord amb la Gesta Danorum, Alfhild, del rei gauta Siward, fou una skjaldmö capitana de la seva pròpia flota de drakar, tripulada per joves dones pirates, que es dedicà a saquejar per tot el Mar Bàltic.

Com a jove princesa, la cambra d’Alfhid es trobava custodiada per un rèptil i una serp, que assustaven als pretendents que no considerava dignes. Un príncep danès anomenat Alf, viatjà des de [Götaland]] i vencé els guàrdies animals. Però Alfhid, avisada per la seva mare, fugí d’Alf vestida d’home i es convertí en escudera.

Alf i el seu camarada [Escània| Escànià Borgar, juntament amb els seus guerrers danesos, cercaren i, finalment, trobaren Alfhid i la seva flota en la costa sud de Finlandia. Después d’una cruenta batalla naval, el casc d’Alfhild es trencà i els demés la reconegueren. Alf i Borgar ordenaren als seus homes que aturéssin la lluita i Alf abraçà Alfhild, feliç d’haver-la trobat a la fi. Ella decidí deixar de costat les robes de guerrera i seguir Alf fins a Dinamarca, on es casaren.

Alguns anys més tard, en una guerra amb un clan danès que s’havia revoltat, Alf i els seus germans, així com el seu pare el rei Sigar foren assassinats. La filla d’Alf i Alfhid, Gurid, fou la única supervivent de la familia reial. Un temps después de convertir-se en reina, Gurid es casà amb un dels fills de Borgar, Halfdan, i tingueren un fill anomenat Harald que també esdevingué rei de Dinamarca.


Contexte[modifica]

D’acord amb els detalls de la saga, aquests fets haurien tengut lloc en el segle V.


La crònica de Saxo Grammaticus' Gesta Danorum[1] és la història original d’Alf i Alfhild, basada en un dels antics romanços que reuní pel seu treball.

En la cultura popular[modifica]

Hi ha diferents variacions de la història en la cultura popular posterior. Aquí, Alfhid és més sovint anomenada Awilda. (Altres pronunciacions són: Alwilda, Alvilda, Alvild, Alvilde, Alfhilda, Avilda, Alvida, Altilda, Ælfhild).


Durant el segle XIX, Alfhild/Awilda fou un element popular d’ scrimshaw gravat pels members de tripulacions balleneres.[2]

També apareix en un musical holandès moders, sota el nom d’Alvida.[3]

A Itàlia s’han fet varies operas basades en la història d’Alf i Alfhild, com per exemple, "L'Amazzone Corsara, ovvero L'Alvilda, regina de Goti", de 1686, composta per Carlo Pallavicino;[4] o bé "Alvilda regina de' Goti", de 1731, d’Antonio Vivaldi.


Referències[modifica]

  1. «The Danish History: Book Seven». mcllibrary.org. [Consulta: November 12, 2018].
  2. Maryland Historical Society News, p. 8[Enllaç no actiu]
  3. «Tekst en Muziek - Kindermusicals - Alvida de schone piraat», 24-07-2011.
  4. Selfridge-Field, Eleanor. «A New Chronology of Venetian Opera and Related Genres, 1660-1760». Stanford University Press, 18-08-2018.


Flora Burn fóu una pirata durant l'Edat d'or de la pirateria. Començà la seva carrera pirata en 1741 i operà principalment en la Costa Est d'Amèrica del Nord.[1]

References[modifica]

  1. [1] Arxivat 2012-07-10 at Archive.is. Flora Burn was..., aboutfacts.net 2004

Enllaços externs[modifica]