Usuari:LluisParent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Vicenç Mas Rodríguez[modifica]

Vicens Mas Rodríguez, treballant en una imatge de la Verge del Roser.

(Sabadell 11de Març de 1919 - 11 de juliol de 2003)

               Teòric tèxtil, artista, pessebrista i figuraire.

               Neix a Sabadell l'onze de març del 1919, fill de Lluís Mas Gomis i Joaquima Rodríguez Alom. Primers estudis a l’escola Pia i seguidament  a l'Escola industrial de Sabadell, treballa com a tècnic tèxtil especialitzant-se en fils, barreges, enfeltrats i fantasies.

               El seu interès per les arts va seguir al mestratge de Joan Vila Cinca, Joan Vilatobà Fígols i Antoni Vila Arrufat.

               Com a dibuixant i escultor, toca principalment temes religiosos i te una àmplia col·lecció d'imatges i figures de pessebre en fang gres i bronze, així com cartells, goigs i gravats per impressió.

Seguint les passes del seu pare, Lluís Mas Gomis, fa fotografies i algunes filmacions entregades al Arxiu Històric de Sabadell.

               Hi ha obra seva en espais públics com,  la capella de Santiga, (imatge de la façana -l’autèntica és al Museu Diocesà de Barcelona- i Santa Prisca), crist de l’altar major a l’església de Sant Agustí de Sabadell (8/4/1963), autor de la medalla commemorativa del centenari de Sabadell ciutat (1977) , entre altres.

               Com a pessebrista, continua la tradició del pessebre de la La Casa de la Caritat de Sabadell (1856-1970) fins el seu trasllat, ja que en el nou edifici no hi ha un espai adient. En el seu afany de divulgar l’art popular del pessebre, edita dos llibres/auques, Popular i Artístic (1977), que ensenyen a fer pessebres, amb la col·laboració de l’Ajuntament, Banc de Sabadell, Caixa de Sabadell i Gremi de Fabricants (1991).

              Sota l’empara de l’Acadèmia Catòlica i a proposta del Dr. Lluís Carreras i Mas, conjuntament amb el seu bon amic Ramon Arús fan possible la creació del Agrupament Escolta Sant Bernat de Menthon.

               Hi ha dibuixos seus el diverses col·laboracions en llibres, revistes i fulletons de pessebristes, l’Acadèmia Catòlica, Confraria del Roser, ...

               Es destacable entre les edicions de divulgació, l'auca dels mil cent anys d’història de la vila de Castellterçol 898-1998, editada conjuntament amb en Ramón Arús Molins.

Viquipèdia:Citau les fonts

com a dibuixant i figuraire, teniu la referència

http://sibhilla.uab.cat/cgi-bin/wxis.exe/iah/scripts/?IsisScript=iah.xis&lang=ca&base=fons&nextAction=lnk&exprSearch=MAS%20I%20RODRIGUEZ,%20VICENC&indexSearch=AU

com a fotògraf i documentalista

https://vimeo.com/121882316