Usuari:Manel 49/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Voluntaris en Assessoria Empresarial VAE[modifica]

Voluntaris en Assessoria Empresarial més coneguda pel seu acrònim VAE, és una organització sense ànim de lucre, independent, apolítica i aconfessional, fundada a Barcelona el 2005, inscrita en el Registre d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (núm. 30510), en el Cens d’Entitats de Voluntariat (núm. 001448000), i qualificada com a ONG de Desenvolupament.

El seu objectiu és transmetre desinteressadament l'experiència empresarial dels seus socis i col·laboradors, que són professionals experts en aquest àmbit, retirats o en actiu amb disponibilitat pel voluntariat. És per això que porta a terme activitats  principalment d’assessoria i formació empresarial que són gratuïtes pels beneficiaris finals, emprenedors i pimes que no poden accedir als serveis de consultoria especialitzats.

Missió[modifica]

Transmetre l’experiència de gestió empresarial acumulada pels socis i col·laboradors en la seva activitat professional.

Infotaula d'organitzacióVoluntaris en Assessoria Empresarial

Ubicació de VAE
Dades
Nom curtVAE
Història
Creació2005
Governança corporativa
Seu 
  • Parc Tecnològic Barcelona Nord
    Carrer de Marie Curie, 8
    (08042) Barcelona
CampusParc Tecnològic Barcelona Nord

Lloc webwww.vaecat.org

Visió[modifica]

El compromís actiu del voluntariat amb la societat, genera satisfaccions molt superiors a les materials i immediates.

Valors[modifica]

Inconformisme davant la manca d'igualtat d’oportunitats. Tornar a la societat la formació i experiència rebudes. Compromís i voluntat de servei. Professionalitat, rigor i excel·lència. Treball en xarxa. Transparència i ètica. Integrar persones de diferents cultures i sensibilitats. Opció de seguir actius una vegada retirats.

Elements diferenciadors[modifica]

- Arrelament a la societat catalana. Referents a Catalunya en voluntariat d’assessoria i formació empresarial.

- Ràpida capacitat de reacció davant els canvis socials. Flexibilitat organitzativa.

- Oberta tant a persones retirades com en actiu, que vulguin dedicar part dels seu temps al voluntariat, fet que facilita l’actualització de coneixements i el intercanvi intergeneracional.

Equip[modifica]

Directius i empresaris retirats o en actiu amb disponibilitat per al voluntariat. Amb els coneixements i experiència adequats per assessorar o formar als què vulguin crear una empresa o bé consolidar la que ja tenen i que no poden accedir a consultors professionals. Majoritàriament tenen titulació universitària i són de procedència sectorial variada.

Programes/ Activitats[modifica]

Assessoria empresarial [modifica]

L’assessorament gratuït [1] a càrrec dels voluntaris de VAE es dirigeix principalment a:

- La creació d’empreses

- La consolidació de negocis

- Projectes d’emprenedoria per a immigrants [2](tant pels que arriben com pels que tornen al país d’origen)

- Altres entitats sense ànim de lucre.

Aquesta activitat es vehicula a través de:

-  Participació en programes públics d’ajuda, sense cost pels assessorats, com:

- “Catalunya Emprèn” del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

-  Amb el mateix Departament: col·laboració amb les iniciatives d’ajuda a l’economia social i a empreses cooperatives.

- Cooperació amb els departaments de promoció econòmica d’ajuntaments o districtes com:

- “ Posa un sènior a la teva empresa” de Barcelona Activa [3]

- “Creixement” “Mentoring” [4] “Reempresa” de Barcelona Activa.

- Programes en col·laboració amb altres entitats com ara: Creu Roja, Fedelatina [5], les Fundacions PIMEC[6], Pere Tarrés, Esplai, ...etc.

- Dia de l’Emprenedor al BizBarcelona.

Juntament amb les persones que es dirigeixen directament a VAE prop de 400 casos cada any són tractats gratuïtament pels voluntaris de l’entitat. Cal assenyalar que en una alta proporció són persones en risc d’exclusió. D’elles, a l’entorn de la tercera part són aturats i tanmateix una quantitat significativa d’origen immigrant.

Formació[modifica]

El programa anomenat “L’aventura empresarial” ha esdevingut un referent a l’activitat de VAE. Aporta una visió totalment pràctica, de forma que interactivament i per la via del tractament de casos en comptes de teories, transmet l’experiència dels què han creat i gestionat empreses. Dirigit prioritàriament a estudiants dels cicles de formació professional, s’està centrant, però en els professors de l’assignatura d’emprenedoria de FP, a fi d’aprofitar els seu potencial multiplicador (hom calcula que cadascú d’ells arriba a uns 200 alumnes). Al 2013, primer any del programa van participar-hi 200 alumnes dels què 90 eren professors de FP.

Cooperació Internacional[modifica]

Programa Andí de pràctiques d’estudiants universitaris, futurs directius d’Amèrica Llatina. Enguany es celebra la 10ª edició d’aquest programa pel què ja han passat 80 estudiants. Hi participen com a promotors VAE i la Fundació Gabriel Vilaseca Soler de Guayaquil (Equador); les empreses catalanes que acullen en règim de pràctiques als estudiants; i tres universitats: ESPOL [7]  [8] de Guayaquil, ESPOCH [9] de Riobamba (ambdues d’Equador) i la UPC de Barcelona.

Relacions Institucionals[modifica]

VAE es confirma com una de les associacions de referència a Catalunya en el seu àmbit. Té una important presència, relació continuada i treball en xarxa amb les principals institucions públiques catalanes, així com amb les entitats privades representatives del voluntariat, la promoció econòmica, i la inserció social a casa nostra.

Notes i publicacions[modifica]

TVE-2, 7 març 2012 [10]

El Periódico, 28 març 2012 [11]

La Vanguardia. Divendres, 11 maig 2012.[12]

La Vanguardia, 17 març 2013 [13]

Ara, 9 juny 2013.[14]

TVE L’Informatiu, 28 desembre 2013

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Web de Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE) (http://www.vaecat.org/) Categoria:Organitzacions sense ànim de lucre de Barcelona Categoria:Organitzacions sense ànim de lucre Categoria:Organitzacions sense ànim de lucre de Catalunya