Usuari:Mcapdevila/LVDS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Transmissió LVDS

El sistema de senyal diferencial de baix voltatge o LVDS ( low-voltage differential signaling ) és un sistema de transmissió de senyals a alta velocitat sobre mitjans de transmissió barats, com pot ser el parell trenat. Va ser introduït el 1994 i es va fer popular en xarxes de computadors d'alta velocitat per a la transmissió de dades.

L'LVDS és un sistema de senyal diferencial, cosa que significa que el senyal és transmès per duplicat per l'emissor però amb diferent voltatge, un senyal transmès amb signe positiu, mentre que l'altre és transmès amb signe negatiu. Per a això es requereixen dos cables diferenciats. Un cop el senyal arriba al receptor, aquest s'encarrega de comparar els dos senyals, i comprovar quin dels dos té més potencial i assignar el valor lògic que correspongui.

La transmissió de les dades dels sistemes que utilitzen aquest tipus de transmissió de senyal es realitza en sèrie (bit a bit), a causa de haver de doblar el nombre de cables necessaris per a la transmissió, el que en sistemes de transmissió en paral·lel seria inviable. L'objectiu de la transmissió diferencial és poder recuperar més fàcilment el senyal al receptor, gràcies a que és més fàcil comprovar què senyal és més positiu que un altre, d'obtenir el potencial del senyal.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]