Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Mans lliures

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Micròfon d'un dispositiu mans lliures amb instal·lació.
Dock per col·locació del telèfon d'un dispositov mans lliures amb instal·lació.

Habitualment es coneixen com mans lliures o kit mans lliures a aquells dispositius que s'utilitzen per poder parlar per telèfon sense utilitzar les mans ni sostenir els aparells al costat del cap. A Espanya, la Llei de trànsit 19/2001 prohibeix utilitzar durant la conducció dispositius de telefonia mòbil excepte quan la comunicació tingui lloc sense emprar les mans, ni usar cascos auriculars o instruments similars.

Podem distingir dos tipus diferents de kit mans lliures: els que requereixen instal·lació i els que no.

  • Els primers solen ser més petits, la seva alimentació es realitza a partir de la bateria del cotxe, i van connectats als altaveus del vehicle de manera que el so surt pels altaveus del vehicle, per això la qualitat de so sempre és millor. La instal·lació la solen fer negocis/instal·ladors professionals.
  • Els mans lliures sense instal·lació, per contra, són uns petits dispositius independents, que integren el sistema de control i els altaveus, poden portar una bateria que cal recarregar amb certa freqüència o anar connectats a la presa de encenedor del vehicle. Aquests no necessiten ser instal·lats per un especialista.

En general, els sistemes de mans lliures solen connectar-se amb el telèfon mòbil a través de la tecnologia sense fils Bluetooth. Els mans lliures permanents (amb instal·lació) poden també estar dotats d'una badia (dock) o suport per col·locar el telèfon, connectar-hi mitjançant cablejat i servir d'estació de càrrega per al mateix.

Els principals fabricants de telèfons mòbils (Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Samsung, etc) tenen els seus propis sistemes de mans lliures, amb models tant amb instal·lació com sense instal·lació. Els principals fabricants d'equips d'àudio (Alpine, Kenwood, Pioneer, etc) solen integrar sistemes mans lliures bluetooth en els seus equips d'àudio. Així mateix hi ha fabricants dedicats principalment a la fabricació d'aquests dispositius, com Parrot. A més, la major part de vehicles del mercat en disposen com a opció o els vénen ja integrats en els equips d'àudio dels vehicles.

Galeria[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]