Usuari:Mcapdevila/Sistema continu de tinta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un sistema continu de tinta, en anglès Continuous Ink Supply System (CISS), també conegut amb els noms injecció de tinta a granel, o simplement Bulk kit (en Anglès, "en lot"), és un sistema per evitar la substitució freqüent dels cartutxos de tinta d'una impressora de raig de tinta. En comparació amb un sistema de cartutxos de tinta contínua convencional utilitza grans dipòsits (que contenen uns 100 ml de cada color) que es connecten als capçals d'impressió a través d'uns tubs. Els dipòsits es poden omplir a partir d'ampolles de tinta, sense necessitat de xeringues. Cal descartar d'aquesta categoria els sistemes simplificats o sistemes més barats que no tenen dipòsits connectats als cartutxos mitjançant tubs. Aquests sistemes consten bàsicament de cartutxos recarregables que necessiten ser recarregats periòdicament de forma manual amb l'ajut de xeringues.

Consells per a l'ús[cal citació][modifica]

Detall de la instal·lació dels tubs d'alimentació
  • Utilitzar un model d'impressora de raig de tinta amb el dipòsit estàtic separat del cap d'impressió. Això elimina el risc de fugues de tinta a la impressora a causa del moviment de vaivé del carro dels capçals.
  • Utilitzar una bona tinta original i de qualitat. Les tintes de baixa qualitat poden produir impressions amb grans variacions de color, poden distorsionar la impressió o poden provocar obstruccions freqüents.
  • No utilitzar mai la impressora si falta tinta d'algun color. Aquest ús pot causar danys permanents en el capçal d'impressió de tipus tèrmic.
  • Intentar utilitzar la impressora com a mínim un cop per setmana. Si cal, imprimir qualsevol imatge només com manteniment. La manca d'ús pot causar obstruccions en el capçal d'impressió, fins i tot quan s'utilitzen cartutxos originals.

Vegeu també[modifica]