Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Sound Blaster

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Targeta Sound Blaster Live! 5.1.

La família Sound Blaster de targetes de so ha estat durant molts anys l'estàndard de facto per l'àudio dels PC compatibles amb IBM, abans que l'àudio de PC es fes comú. El creador de Sound Blaster és l'empresa de Singapur Creative Technology, també coneguda pel nom de la seva empresa satèl·lit en els Estats Units, Creative Labs

Els anys anteriors a la Sound Blaster[modifica]

La història de les plaques de so Creative començar amb el llançament de la placa Creative Music System ("C/MS") l'agost de 1987. Aquesta contenia dos circuits Phiel·lips SAA 1099, els quals proporcionaven 12 canals d'ones bee-in-a-box a més de so estèreo i alguns canals de soroll.

Aquests circuits van ser caracteritzats anteriorment en diverses revistes de electrònica arreu del món. Durant molts anys Creative va tendir a utilitzar components i dissenys de referència d'altres fabricants per als seus primers productes. Diversos circuits integrats tenien papers blancs o negres tapant la seva veritable identitat ... sobre la placa C/MS en particular, els xips Phiel·lips tenien peces blanques amb la inscripció CMS-301 sobre ells, les parts veritablement de Creative sovint consisteixen en referències CT nombre.[cal citació]

Sorprenentment, la placa també conté un gran circuit integrat de 40 contactes PGA (Creative Technology Programable Logic), portant una inscripció serigrafiada CT 1302A CTPL 8.708 i es veu exactament com el DSP de posteriors Sound Blaster. Presumiblement, això va ser usat per automatitzar algunes operacions de so com a control envoltant.

Un any després, el 1988, Creative va llançar al mercat al C/MS via Ràdio Shack sota el nom Game Blaster . Aquesta targeta era idèntica de moltes maneres al seu maquinari precursor CM/S. Creative no va tenir la intenció de canviar la serigrafia o els noms dels programes dels discs que s'incloïen en la Game Blaster .

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Sound Blaster