Usuari:Mcg1996/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEls Galifardeus Galàctics

Imatge de l'àlbum Els anells de Saturn
Biografia
NaixementBarcelona
Activitat
Activitat1978–1984
Estilglam rock
Influències
Segell discogràficLa Lluna La Pruna
Artistes relacionatsZumo Electrónico

Lloc webhttp://www.spacetelescope.org/

Els Galifardeus Galàctics és un grup de glam rock imaginari que va tenir protagonisme a l'escena musical de la Barcelona de finals dels anys 70 i principis dels 80. El grup es va desfer el 1984, tot i que s'han reunit posteriorment en una ocasió per celebrar un concert commemoratiu.

Història[modifica]

Formació del grup[modifica]

El grup es va formar l'any 1978 a Barcelona, després que els quatre membres originals assistissin com a públic a la quarta edició del Festival Canet Rock[1] que se celebrava a Canet de Mar. Al festival, les actuacions de Blondie, Nico, Pau Riba i, sobretot, d'Ultravox els va fer decidir a formar el grup.

Trajectòria[modifica]

El gener del 1979 van editar el seu primer disc, Els anells de Saturn. Un mes després, van actuar com a teloners de Queen al Palau dels Esports de Barcelona, fet que els va proporcionar una gran visibilitat, sobretot en els mitjans de comunicació. El grup va passar a ser una de les bandes que tocaven habitualment a la sala Zeleste, al carrer Plateria. L'any 1981 van editar el seu segon disc, Mai. La seva darrera gravació en estudi va ser l'EP Viatge interestel·lar, a finals del 1983.

Tots els membres del grup van tocar en algun moment o altre en el grup Zumo Electrónico, també de Barcelona.

Dissolució i concert commemoratiu[modifica]

El grup es va dissoldre a finals del 1984, quan Joan Almerich i Laia Pujol van marxar a viure a Londres. El 1986 van tornar a tocar junts per darrera vegada a la nova ubicació de la sala Zeleste al carrer Almogàvers.

Discografia[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Festival Canet Rock 1978». la web sense nom, 22-03-2010. [Consulta: 23 octubre 2013].

Enllaços externs[modifica]