Usuari:Murguitrad/Golden Opulence

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Golden Opulence és un sundae servit sota comanda especial en el restaurant Serendipity 3 de Nova York. El 2007 va ser inclòs al llibre Guinness dels rècords mundials com el sundae més car del món per un preu de 1.000 dòlars americans.[1] El restaurant ha declarat que venen aproximadament un sundae al mes. Va ser creat per celebrar el 50é aniversari de l'establiment l'any 2005.[2] Stephen Bruce, el propietari, declara que és necessària una cita prèvia d'almenys 48 hores per encomanar el sundae, ja que els ingredients han de ser transportats des de distintes parts del món.

Sundae[modifica]

El Golden Opulence es fa utilitzant tres cullerades de gelat enriquit de mongeta de la vainilla tahitià injectat amb vainilla de Madagascar i cobert per una fulla d'or comestible de 24 quirats. El xarop de xocolate utilitzat és d'Amedei Porcelana fos, una de les xocolates més valuoses del món; i es cobreix a més amb trossos del rar xocolate Chuao, que prové de cacau recol·lectat a la costa caribenya de Veneçuela.[3] El sundae és llavors adornat amb exòtiques fruites confitades de París, ametlles cobertes d'or, trufes i cireres de massapà."[4] A les postres s'hi afig un bol de vidre minúscul de Caviar de Passió, un caviar de postres exclusiu, fet de caviar daurat americà dessalat, conegut pel seu brillant color daurat. S'ensucra i injecta amb fruita de la passió fresca, taronja i Armagnac.[4] La fulla d'or comestible està feta d'or pur que es comprimeix i es rodola a fulls molt prims que són només d'uns quants micròmetres de gruix i que no contenen altres metalls ni impureses.[5] El gelat és finalment coronat amb una flor de sucre daurada i empolsinat amb escates petites de més or comestible.

Recepció[modifica]

El sundae va ser utilitzat com a gag a la sèrie televisiva de l'NBC 30 Rock. També va ser presentat anteriorment en la llista de les postres més cares del món de la revista Forbes, fins que va ser eliminat l'any 2008 juntament amb Serendipity 3.[6]

Notes[modifica]

  1. «World Golden Opulence Sundae». Elite Choice.
  2. «Got $1,000? Why Not Try a Golden Opulence Sundae?». Daily Olive, 10-02-2006.
  3. Moskin, Julia. «Hints of Wine? Chocolate Enters The Tasting Room». The New York Times, 03-12-2003.
  4. 4,0 4,1 Dickler, Jessica. «The most expensive junk food». CNN Money. Time Warner.
  5. Elert, Glenn. «Thickness of Gold Leaf». The Physics Factbook.
  6. Knadler, Jessie. «World's Most Expensive Desserts». Forbes Traveler. Forbes. Arxivat de l'original el 8 agost 2011.