Vés al contingut

Usuari:Núria Crumols i Pey

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNúria Crumols i Pey
Jaume Casamort i Ayats
Jaume Casamort i Ayats
Biografia
Naixement22/12/1951
Figueres
Dades personals
NacionalitatCatalunya
Activitat
OcupacióBibliotecària Facultat Medicina UAB

Núria Crumols i Pey

Bibliotecària diplomada per l'Escola de Bibliotecàries (1972-1975).

Funcionària d'Arxius i Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona (1976-2018).

Biografia[modifica]

Núria Crumols i Pey, filla de Francesc Crumols i Ubanell (Figueres 1924-1976) i de Mercè Pey i Faig (Maçanet de Cabrenys 1927 - ). Neix a Caraques on hi passa la seva infantesa fins que, l'any 1962, la família retorna a Figueres. Estudia el batxillerat i el COU a l'Institut Ramon Muntaner. A Figueres, en la seva època d'estudiant, alterna la Biblioteca Popular de la Diputació, avui "Fages de Climent", amb la Biblioteca de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis del carrer Víctor Pradera, avui Pi i Maragall, on la seva àvia Dolors Ubanell i Trayter n'era la directora. L'àvia "Lola", nom familiar, va transmetre a la seva néta l'estima per la cultura i els llibres. Gràcies a això va decidir estudiar Biblioteconomia i Documentació a Barcelona.

El 1975, després de realitzar les pràctiques fi de carrera a la Biblioteca de Catalunya, comença la carrera professional com a bibliotecària a la Biblioteca del Cinema Delmiro de Caralt on hi prestarà serveis fins l'any 1977[1]. La col·lecció d'aqueta biblioteca va ser traspassada a la Biblioteca de la Filmoteca de Catalunya[2].

El 1976 s'incorpora a la Biblioteca de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, campus de Bellaterra. L'estructura de la biblioteca, en aquell moment, estava composta per la cap Roser Rovira, les auxiliars Carme Boladeras i Pilar Marcén i el professor coordinador Narcís Serra. Destacar que en l'equip docent de la facultat hi havia professorat de talla acadèmica com Antoni Serra Ramoneda, Diana Garrigosa, Pasqual Maragall, Ferran Sancho, Antonio Manresa, entre altres.

El 1978 demana el trasllat a la Biblioteca de Medicina de la Unitat Docent de l'Hospital de Sant Pau, on és la responsable fins l'any 2000, moment que sol·licita la plaça vacant de la Biblioteca de Medicina de la Unitat Docent de l'Hospital del Mar de Barcelona, on s'incorpora com a bibliotecària titular responsable d'aquesta biblioteca[3].

El 2019 es produeix un procés d'integració de les tres biblioteques existents en el Campus Mar. La Biblioteca de Ciències Biomèdiques de la Universitat Pompeu Fabra, la Biblioteca d'Infermeria de l'Hospital del Mar i la Biblioteca de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. I és, en aquesta nova biblioteca (BCUM), on actualment desenvolupa, entre altres, les tasques d'informació als usuaris i de catalogació i classificació de les obres, tant en el sistema CDU com en el sistema de la Library of Congress[4].

Referències[modifica]

  1. Mesalles, Eulàlia. «Butlleti de l'Assosiació de Bibliotecàries». [Consulta: 8 abril 2018].
  2. «Biblioteca de la Filmoteca de Catalunya». [Consulta: 8 abril 2018].
  3. «Bbiblioteques de les Unitats Docents». Universitat Autònoma de Barcelona. [Consulta: 9 abril 2018].
  4. «Universitat Autònoma de Barcelona». [Consulta: 8 abril 2018].