Usuari:NewsNeus/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Casal del Conflent[modifica]

El Casal del Conflent és una Associació sense ànim de lucre que está situada a Prada de Conflent, a França, i està regida per la llei francesa d'associacions de 1901 (Association loi de 1901). L'associació té per objectiu la promoció i l’animació de la llengua i la cultura catalanes sota totes les seves formes i modalitats, així com la creació d’un lloc de trobada i d’expressió de la cultura catalana a Catalunya Nord.

El Casal va estar reconegut oficialment al DOGC el 23 de març de 2023 per la Generalitat de Catalunya en Acord de govern, i entre les seves iniciatives socials ofereix nombroses activitats de cultura, natura, recerca, art, esport i tradicions. Ha esdevingut un lloc de referència per a la gent del Conflent, per conèixer la historia, les tradicions i les activitats socioculturals del territori.

Llengua catalana[modifica]

La llengua preferencial d’ús del Casal del Conflent és el català, i l’associació ofereix anualment cursos de lengua catalana vinculats als nivells i certificats oficials de l’Òmnium Cultural.

Els cursos acullen a qualsevol persona interessada en aprendre català, sigui quina sigui la seva llengua habitual, i s'adrecen especialment als residents locals que s'interessen per la cultura i la llengua catalana d'aquest territori del Conflent, actualment sota l'administració francesa

Activitats culturals[modifica]

El Casal del Conflent aspira a reunir en el seu si, a federar i a solidaritzar totes les associacions del Conflent que actuen a favor de la llengua i la cultura catalanes. A la seva página web oficial es presenten els diferents grups i seccions que generen les activitats més populars per a joves i adults:

- Publicació de contes de Kamishibais en català

- Castellers Pallagos del Conflent

- Correfocs i timbalers dels Nyerros del Conflent

- Suport al Festival de Pau Casals a Prada de Conflent

- Suport a la Universitat Catalana d’Estiu

- Taller de cuina catalana

- Tallers de Cançó catalana (música d'avui i de sempre, cançó tradicional catalana i nova cançó)

Localització[modifica]

La seu del casal és a Prada de Conflent (Carrer Aragó 18, França 66500), i actualment manté un horari d’obertura  els dimarts i dissabtes de 19h a 12h.

Edifici[modifica]

Edificia del Casal del Conflent (Carrer d'Aragó, 18, Prada 66500)
Edificia del Casal del Conflent (Prada 66500)