Usuari:Nilmartinlop/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreSin Noticias de Gurb
Fitxa
AutorEduard Mendoza i Garriga
LlenguaCastellà
Il·lustradorPerico Pastor
PublicacióEspanya Espanya, 1991
EditorEditorial Seix Barral
FormatPaper
Dades i xifres
GènereComèdia
Ciència-ficció
Nombre de pàgines144
Sèrie
Biblioteca Eduardo Mendoza
Altres
ISBN9788432207822

Sin Noticias de Gurb és una novel·la escrita per l'escriptor espanyol Eduardo Mendoza l'any 1991.[1]

Sinopsi[modifica]

En aquest llibre es relata la recerca d'un extraterrestre, anomenat Gurb, el qual ha desaparegut misteriosament després d'adoptar l'aparença de Marta Sánchez, a la ciutat de Barcelona. El narrador no és en Gurb, sinó un altre extraterrestre que surt a trobar-lo convertit en el comte-duc d'Olivares. Tot i així, la seva aparença va canviant mentre dura la trama, i el seu diari constitueix la guia de la narració. El protagonista comença la història amb unes idees i objectius que van canviant a la vegada que ell canvia per adaptar-se a la forma de vida del planeta Terra.

El relat es basa en la sàtira i la paradoxa. L'autor converteix la ciutat absurda i quotidiana en l'escenari d'una carnavalada que revela el vertader rostre de l'ésser humà urbà actual i l'accelerada consciència artística de l'escriptor.

La novel·la ha estat traduïda a l'anglès, francès, alemany, italià, danès i polonès.[1][2]

Personatges[modifica]

  • Extraterrestre protagonista: Busca desesperadament el seu amic Gurb. És tímid i intenta no cridar l'atenció, cosa que no aconsegueix ja que adopta, sense voler, la forma de personatges famosos com Unamuno, Paquirrín, l'almirall Yamamoto, el duc de Kent, Alfons V, etc.
  • Gurb: És l'amic del protagonista. És extravertit i decidit, i s'adapta a la perfecció a la vida de la Terra, fins al punt de no voler tornar al seu planeta. Sempre adopta forma de dona i sembla ser qui domina millor els mecanismes de la nau.
  • La veïna: És una noia jove, guapa i educada, de la qual el protagonista s'enamora. És mare soltera i té un fill i un gos. El protagonista intenta seduïr-la, però només aconsegueix que es cansi d'ell.

Referències[modifica]

Categoria:Novel·les en castellà