Usuari:Nosolodepanviviraelhombre/proves/Clot de les tortugues

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Clot de les tortugues[modifica]

El Clot de les Tortugues és una àrea recreativa que es troba en el paratge natural de Ninyerola. És un lloc d'oci i espai natural que compta amb un bosc de pins i es utilitzat pels veïns de la localitat per a disfrutar d'un dia de camp i empendre alguna ruta senderista de xicotet recoregut (PR CV-404), com la que trancorre des de la pedania de Picassent, la Font de l'Omet , fins al propi Clot de les Tortugues.

El Clot de les Tortugues compta amb un recorregut davall la referència PR-CV 404 que recorre des de la pedania de Picassent, la Font de l'Omet, fins al propi Clot de les Tortugues. Un recorregut de dificultat baixa que es realitza en poc més de quatre horesi que compta en una distància total de 14 km, situant-nos en un desnivell net de 114 metres i acumulat de 202 metre. Qui desitge realitzar tot aquest recorregut circular, les seues directrius de pas són el baixador Omet- la unió barrancs- el clot de l'Aigua Salà- El Clot de les Tortugues- l'àrea recreativa Clot de les Tortugues- la unió barrancas- i volta al baixador Omet.

En la part alta es torba la zona recreativa del mateix nom, aquesta zona compta amb paellers, bancs, taules d'obra, gronxadors i altres jocs infantil per a la diversió dels més menuts. A més a més, aquesta zona recreativa disfrutar baix l'ombra dels pins i altres arbustos tipics de la zona mediterranea. Actualment, està prohibit utilitzar els paellers degut a la sequetat de la zona, el clima sec i l'historial d'incendis forestal ocorreguts a zones montañoses cercanes.


Ruta[modifica]

El punt d'inici és el baixador de l'Omet. Des d'allí es baixa fins al barranc on es troba la Font de l'Omet. Després. hi ha una bifurcació, pel camí que es troba a la dreta continuarem pel barranc de Ninyerola. La major part del recorregut transcorre per llits de barrancs. Al arribar a la part més occidental del recorregut, la ruta va girant, i pasa junt a un àrea recretativa. Des d'allí busca el barranc del senyor Félix pel que tornarem fins arribar novament a la bifurcació. El recorregut ens mostrarà els ecosistemes que es formen en els barrancs. Podrem contemplar la vegetació tṕica de barrancs secs y formes sedimentaries presents a tota la geografía del poble de Picassent.