Vés al contingut

Usuari:Pallares/Anne Heywood

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia

[modifica]

Nascuda en el barri de Handsworth, Midlands Occidentals, ha estat activa en el cinema i en televisió entre  1951 i  1989.

El 1950 va vèncer el concurs de bellesa de Miss Gran Bretanya, competició on va participar amb el seu vertader nom de Violet Pretty, i va començar la seva carrera en el món de l'actuació treballant a la ràdio com assistenta de Carroll Levis, buscadora de talents i conductora d'un programa que es transmetia des dels teatres de la Gran Bretanya. Successivament va estudiar a la London Academy of Music and Dramatic Art, debutant en el cinema a l'inici dels anys cinquanta, inicialment en rols menors, per després passar a interpretacions de més importància.

Entre les seves interpretacions, recordar la de la pel·lícula La guineu (1967), adaptació de la novel·la de D. H. Lawrence, que li va valer una nominació als Globus d'Or a la  millor actriu dramàtica. La pel·lícula, rodada al costat de Sandy Dennis, va ser el centre de polèmiques per la tematica controvertida del lesbianisme en que es basava la història.

En els anys setanta va aparèixer en diverses pel·lícules policíaques de producció italiana. Ha treballat també en  peplum i en comèdia erotica a la italiana.

La seva carrera va sofrir una caiguda a final dels anys vuitanta, després de la interpretació en la sèrie televisiva The Equalizer. Aleshores es va retirar de l'escenari anant a viure als Estats Units[sense font].

[[Categoria:Actors britànics]]