Usuari:Pallares/Brockville

Plantilla:Infotaula geografia políticaPallares/Brockville

Localització
Població humana
Malnom"City of 1000 Islands"
Identificador descriptiu
Codi postalK6T to K6V
Prefix telefònicPostal code FSA


A finals del segle XIX, la ciutat es va desenvolupar com un centre local de la indústria, incloent la construcció de vaixells, serreries, adoberies, llauners, una foneria, una fàbrica de cervesa i diversos hotels. El 1854, a Brockville i a Morristown, Nova York, a través del riu Sant Llorenç, havia sorgit una indústria de la patent de medicaments amb productes com ara les píndoles d'arrel índia del Dr. Mackenzie i després del Dr. Williams per gent pàl·lida .

El 1855, Brockville va ser escollit com a punt de divisió del nou Grand Trunk Railway entre Montreal i Toronto . Això va contribuir al seu creixement, ja que podria oferir llocs de treball en manteniment ferroviari i camps relacionats. Al mateix temps, es va construir la línia nord-sud del ferrocarril Brockville i Ottawa per unir el comerç de fusta de la vall d'Ottawa amb la ruta del vaixell del riu Saint Lawrence. Un túnel ben dissenyat per a aquest ferrocarril va ser excavat sota el centre de Brockville. Acabat el desembre de 1860, el túnel de Brockville va ser el primer túnel ferroviari construït al Canadà.

Brockville i moltes altres ciutats del Canadà occidental van ser objectius de l'amenaçada invasió feniana després de la guerra civil nord-americana que va acabar el 1865. El juny de 1866, la Germandat Irlandesa-Americana de Fenians va envair Canadà. Van llançar incursions a través del riu Niàgara cap al Canadà Oest (Ontàrio) i des de Vermont cap al Canadà Est (Quebec). El primer ministre canadenc, Sir John A. Macdonald, va fer una crida a les companyies de milícies voluntàries de totes les ciutats per protegir el Canadà. Es va mobilitzar la Brockville Infantry Company i la Brockville Rifle Company (ara The Brockville Rifles). Els fracassos dels atacs fenians van ser un catalitzador que va contribuir a la creació del nou Canadà confederat el 1867.

El 1869, Brockville tenia una població de 5.000 habitants i una estació de passatgers al Grand Trunk Railway. Era la ciutat dels comtats units de Leeds i Grenville i un port d’entrada. Els vaixells de vapor s’aturaven diàriament a Brockville mentre navegaven entre Montreal, Kingston, Toronto i Hamilton. El ferrocarril Brockville i Ottawa connectava Brockville amb Smith's Falls, Perth, Almonte, Carleton Place i Sandy Point. Durant l’estiu, un transbordador de vapor circulava cada mitja hora entre Brockville i Morristown, Nova York. [1]

El 1962, a Brockville se li va concedir l'estatus oficial de ciutat . El seu escut presentava un rusc envoltat d’una cadena daurada i porta el lema Industria, Intelligentia, Prosperitas . Es tracta d’un disseny heràldic oficial. Brockville és una de les poques ciutats canadenques que té una bandera heràldica reconeguda. [[Categoria:Articles amb la plantilla Webarchive amb enllaç wayback]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]

  1. The Province of Ontario Gazetteer and Directory.