Vés al contingut

Usuari:Pallares/Husbands and Wives

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Husbands and Wives, coneguda com a Maridos i esposas  a Argentina i a Mèxic i com a Maridos i mujeres a Espanya, és una pel·lícula de Woody Allen i l'última que va filmar al costat de la seva llavors parella sentimental Mia Farrow. La pel·lícula, a més de ser una fita pel que fa  a guió i actuacions, mostra un efectiu ús de la càmera en mà, amb realisme a les escenes, i influeix directament en el ritme.

Com es va revelar després de l'estrena d'aquesta cinta, Allen probablement filmava la seva situació actual, ja que poc després es va conèixer la seva separació de Mia Farrow (la filla adoptiva de la qual, Soon-Yi Previn, és des de 1997 esposa del cineasta), amb qui portava ja diversos anys com a parella sentimental, si bé mai van contreure matrimoni.

Argument

[modifica]

Dues parelles s'ajunten a sopar una nit. Jack (Sydney Pollack) i Sally (Judy Davis) anuncien que es van a separar, i això fa que Gabe (Allen) i Judy (Farrow) reflexionin sobre la seva situació en parella, i no totes les seves conclusions són esperançadores. La pel·lícula s'alça com una de les cintes més agudes del cineasta, és una afortunada dissecció de la conducta humana i de la vida amorosa. Completen el repartiment Liam Neeson i Juliette Lewis.

[[Categoria:Pel·lícules de comèdia]] [[Categoria:Pel·lícules del 1992]] [[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units]] [[Categoria:Pel·lícules dirigides per Woody Allen]] [[Categoria:Pel·lícules en anglès]]