Usuari:Pallares/Katherine Heigl

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Primers anys[modifica]

D'ancestres irlandesos i alemanys, els seus pares es diuen Paul Heigl i Nancy Engelhardt. Es va criar sent la més petita de quatre germans (Holt, Jason i Meg). L'any 1986 el seu germà Jason va morir a causa de les lesions que li va causar un accident en camioneta. Els pares de Katherine van decidir donar els òrgans del seu germà, ja que tenia mort cerebral, la qual cosa va crear una forta consciència de la importància de la donació en Katherine, que usa la seva fama per concientizar a la gent que prengui aquesta decisió. Després de la defunció del seu germà Jason, els seus pares es van convertir a la religió mormona, així que ella va ser criada sota aquesta religió.

Carrera[modifica]

Va començar la seva carrera com a model (agència Wilhelmina) i amb algunes aparicions en televisió a l'edat de dotze anys. El seu debut en la gran pantalla va ser en la pel·lícula That Night, gravada en 1992. Temps després, en la petita pantalla, li arribaria un altre èxit amb la sèrie Roswell, en la qual donava vida a Isabel. Altres crèdits en diferents sèries per a la televisió inclouen Romy and Michelle, Behind The Velvet Rope, Vegas Dick, Evil Never Dies per TBS, i va tornar a un paper protagonista amb Grey's Anatomy, com Izzie Stevens.

Al setembre de 2007 aconsegueix un Emmy a la millor actriu secundària en una sèrie dramàtica pel seu paper de Izzie Stevens en Grey's Anatomy. I abans, al desembre de 2006, va aconseguir una nominació als Globus d'Or a millor actriu secundària en una sèrie pel mateix paper.

Vida privada[modifica]

El 23 de desembre de 2007, va contreure matrimoni amb el cantant Josh Kelley, al que va conèixer fa uns anys rodant un videoclip de la cançó Only you. El matrimoni es va celebrar a Utah i entre els convidats estaven Kate Walsh, T.R. Knight i Sandra Oh.

En 2009, la parella adopta a una nena nascuda a Corea cridada Nancy Leigh però la criden Naleigh. Al maig de 2012 la parella fa pública la seva nova decisió d'adoptar una nena anomenada Adelaide Marie Hope a la qual afectuosament criden Addey. Al juny de 2016, la parella va anunciar que l'actriu rstaba embarassada. El 20 de desembre de 2016, l'actriu va donar a llum a Joshua Bishop Kelley, Jr., sent el primer fill biològic de la parella. Vanity Fair va publicar la llista dels Top 40 celebritats de Hollywood amb més ingressos al llarg de 2010. Heigl ocupava el lloc 33 en la llista en ingressar uns 16 milions de dòlars per les seves pel·lícules.[1]

Filmografia[modifica]

Cinema[modifica]

Any Pel·lícula Paper Notes
2017 Unforgettable Tessa
2015 Jenny`s Wedding Jenny
Home sweet Hell Mico Champagne
2014 The Nut Job Andie
2013 The Happytime Murders
The Big Wedding Lyla Griffin
2012 One for the Money Stephanie Plum
2011 New Year's Eve Laura Monroe Reemplaçant a Trobi Berry
2010 Killers Jen Kornfeldt
Life as We Know It Holly Berenson Productora executiva
2009 The Ugly Truth Abby Richter Productora ejecutivaNominada — Premi Satellite a la millor actriu en un musical o


comediaNominada — Teen Choice Awards — Estavella de cinema de l'estiu: dona

2008 27 Dresses Jane Nichols
2007 Knocked Up Alison Scott Nominada — Premi Empire a la millor actrizNominada — MTV Movie Award per millor desempeñoNominada — Premi Satellite a la millor actriu en un musical o


comediaNominada — Teen Choice Awards — Actriu de cinema: comèdia



2006 Zyzzyx Road Marissa
Caffeine Laura
2005 Side Effects Karly Hert Productora executiva
The Ringer Lynn Sheridan
2003 Critical Assembly Aizy Hayward
Love Menges Softly Marty Claridge
Cims Borrascosas Isabel Pel·lícula adaptada per MTV
2001 Valentine Shelley Fisher
2000 100 Girls Arlene
1998 Bug Buster Shannon Griffin
La núvia de Chucky Jade
1997 Prince Valiant Princesa Ilene
Stand-ins Taffy, substituta de Rita Hayworth
1996 Demana un desig Alexia Wheaton
1995 Under Siege 2: Dark Territory Sarah Ryback
1994 My Father the Hero Nicole Nominada — Premis Artista Jove a la millor actriu
1993 King of the Hill Christina Sebastian
1992 That Night Kathryn

Referències[modifica]

  1. Newcomb, Peter «Hollywood’s Top 40». Vanity Fair, marzo 2011 [Consulta: 12 març 2003].