Vés al contingut

Usuari:Pallares/Prince of Foxes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Prince of Foxes) és una pel·lícula del 1949 dirigida per Henry King, treta  de la novel·la del 1947 El príncep de les guineus, de Samuel Shellabarger, ambientada en una imaginària  Edat mitjana italiana i adaptada per la Fox de Milton Krims. El personatge protagonista és Andrea Orsini, que no es plega  a les intrigues de Cèsar Borja, el seu amo i general, i per amor es passa a l'enemic. Fet presoner, aconsegueix fugir i a guiar la revolta contra el tirà.

Esplèndid film en blanc i negre de Leon Shamroy (candidat al Oscar), la pel·lícula va ser rodada principalment a la Itàlia central: a Siena amb imatges de la Sala del Mappamondo del Palau Comunal, San Marino, San Gimignano i Monteriggioni. La pel·lícula presenta diverses seqüències realitzades en el Castell de Gradara (PU) en les Marques. En canvi la Ferrara del Cinquecento va ser reconstruïda a Cinecittà. Una ulterior escena ha estat a més rodada al llarg del canal Mortacino a Terracina (LT) (Font: www.terracinablog.com).

Orson Welles va ser contractat amb una retribució altissima (100.000 dòlars) durant una de les interrupcions dels treballs del seu Otello.

Trama[modifica]

Retrat de Cesare Borgia

[[Categoria:Pel·lícules ambientades en el segle XV]] [[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units del 1949]]