Usuari:Pallares/Richard D. Zanuck

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Richard Zanuck va néixer a Los Angeles per a una família de cinema ja que és fill del famós productor Darryl F. Zanuck i actriu del cinema mut Virginia Fox. Després d'estudiar a laUniversitat de Stanford, va treballar per a la 20th Century Fox , que el seu pare va ser vice-president. En 1959, va realitzar la seva primera pel·lícula, Compulsió (El Geni del mal) de Richard Fleischer. No obstant això, ha estat un parell de fracassos durant la dècada dels seixanta (incloent-hi L'Extravagant Doctor Dolittle) que condueixen a la seva destitució pel seu pare. Aquest últim convoca el consell d'administració, com Richard acaba de posar fi al contracte de Geneviève Gilles, el deixeble del seu pare, i aconsegueix arribar a la seva sortida, a desgrat de la seva esposa, Virginia Fox, que suporta el seu fill.

Richard Zanuck després es va unir a les files de la Warner Bros, abans de formar El Zanuck/Marró Empresa amb David Brown. L'empresa es produeixen les primeres pel·lícules de Steven Spielberg i diversos altres èxits com el Capoll i Miss Daisy i el seu conductor, abans de deixar les seves activitats. Zanuck va continuar la seva carrera com a productor. Des de 2001, va associat amb Tim Burton a produir la majoria de les seves pel·lícules de partida amb El planeta dels simis,.

En 1974, Richard Zanuck produït Sugarland Express, una pel·lícula dirigida per Steven Spielberg. L'any següent, es va produir l'èxit de les Dents de la mar que ha arribat al cim de la taquilla amb $ 260 milions d'euros d'ingressos a les Estats Units.

Richard Zanuck va casar tres vegades. Es va casar amb la Lili Suau en 1958. La parella es va separar deu anys més tard, l'any 1968. En el mateix any, es va casar amb l'actriu Linda Harrison, qui es va divorciar en 1978 per remarry amb Lili Acabat.

Va morir d'un atac de cor al 13 a Los Angeles, · .