Usuari:Pallares/Richard Schiff

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Vida personal[modifica]

Schiff, el segon de tres fills, va néixer en Bethesda, Maryland. Fill de Charlotte, una executiva de televisió i publicitat, i Edward Schiff, un advocat immobiliari, que es van divorciar quan Schiff explicava 12 anys. Va deixar l'institut però més tard va obtenir un diploma equivalent. Va estudiar per un temps en The City College of New York (CCNY) en 1973, però no tenia molt interès i no es va presentar als exàmens finals. Es va mudar a Colorit on va treballar com a empleat forestal esbrossant muntanya. Va tornar a Nova York en 1975 on va tornar a estudiar actuació en el CCNY i acceptat eventualment al programa de teatre.

Schiff va conèixer a la seva esposa Sheila Kelley durant les audicions de "Antigone", en 1993. Es van casar en 1996 i tenen un fill anomenat Gus i una filla anomenada Ruby.

És membre de tota la vida del partit demòcrata. Va recolzar la candidatura de Barack Obama en les eleccions presidencials nord-americanes de 2008. Prèviament havia recolzat al senador Joe Biden fins a la caiguda d'aquest.

Carrera[modifica]

Inicialment Schiff era poc inclinat a actuar i va estudiar adreça. Va dirigir multitud d'obres fora del circuit de Broadway, incloent "Antigone" en 1983 amb una recentment graduada Angela Bassett. A mitjan 80 (segons Schiff), va superar el seu renuencia i va decidir provar a actuar. Com a resultat tenim múltiples personatges tant en televisió com al cinema. Va ser vist per Steven Spielberg en un episodi de la sèrie dramàtica High Incident, per la qual cosa li va oferir actuar en la seqüela The Lost World: Jurassic Park (1997). La seva carrera va començar a escalar fins a co-protagonitzar The West Wing o L'Ala Oest en el paper de director de comunicacions Toby Ziegler paper que al principi no li agradava sobretot el fet d'estar lligat a una sèrie però gràcies al productor de la sèrie Thomas Schlamme i d'haver vist en l'audició a Allison Janney Schiff accepto.

En 1995 Schiff va guanyar reconeixement representant a l'advocat de Kevin Spacey en "Es7en". En 1996 va actuar com a estel convidat en "Urgències" (temporada 2, episodi 17). També va aparèixer en "Policies de Nova York" a l'any següent. En 1996 va interpretar un fiscal corrupte en "City Hall" al costat d'Al Pacino recomanació de Pacino va ser la seva contractació per a aquest paper i John Cusack. També va interpretar al costat de Eddie Murphy el remake de "Dr. Dolittle" en 1998. Altres interpretacions són: Robert Llorer Smith en 1998 ("The Pentagon Wars"), Don Beiderman en "Deep Impact", i en un episodi de "Becker" durant la primera temporada. En 2001 va participar en la pel·lícula "What's de Worst that could happen?".

En 2004 va interpretar al productor Jerry Wexler en la pel·lícula Ray que li donaria més tard un premi Oscar a Jamie Foxx. Després de treballar durant sis temporades en l'Ala Oest, Schiff decideix abandonar The West Wing ja sense l'escriptor original Aaron Sorkin ja que al paper de Richard "Toby" l'hi va començar cada vegada més a descurar a tal punt que en la seva sortida del xou ho van convertir en un soplón la qual cosa això va provocar en Schiff un total desacord, els frecs amb els guions i la seva necessitat de canvi van provocar la seva sortida del programa. Si bé va aparèixer en un parell d'episodis el paper de Richard va ser esborrat fins a l'últim episodi que el president Barlet(Martin Sheen) ho indulta per la seva traïció.

L'any 2006 seguint el seu somnis de fer cinema treballo en una pel·lícula anomenada Civic Duty al costat de Peter Kraust. Schiff té un cameo memorable interpretant-se a si mateix en el final de la segona temporada de Entourage. L'escena mostra a Schiff menjant amb el seu agent Ari Gold, mentre li indica que desitja interpretar pel·lícules d'acció. En 2006 va actuar en "Underneath the Lintel" una obra de teatre als Estats Units i posteriorment en el teatre Duchess de Londres. També va aparèixer en el xou de Simon Maig en BBC Radio Five Live parlant llargament sobre les seves aparicions en L'Ala Oest i el seu nou projecte en el West End. En 2007 va aparèixer com "Philip Cowen" en la temporada final de "Burn Notice". El 5 de gener de 2008 la BBC Radi 4 va emetre Underneath the Lintel, interpretat per Schiff. També va aparèixer en Talley's Folly de Lanford Friedman en el teatre McCarter Center en Princeton, New Jersey, en la tardor de 2008. Més tard, aquest any, Schiff co-va protagonitzar "Last Chance Harvey" amb Dustin Hoffman i Emma Thompson, i "Another Harvest Moon" amb Ernest Borgnine.

Schiff ha interpretat recentment a Charles Fischer en Terminator: The Sarah Connor Chronicles en la temporada 2, episodi "Complications". El seu personatge era un col·laborador de Skynet i traïdor a la resistència. Va ser enviat cap a enrere en el temps als nostres dies com recompensa pels serveis prestats a Skynet. Recentment ha actuat com un rabino ortodox en un epidodio de "In plain Sight" amb l'antiga companya de repartiment de l'Ala Oest Mary McCormack. En 2008 ha coprotagonizado pel·lícules com "Imagini that" amb Eddie Murphy i "Solitary Man" amb Michael Douglas i Susan Sarandon. En 2010 va protagonitzar dues estrenes un amb rol co-protagónico "The Infidel", una pel·lícula escrita per David Baddiel i protagonitzada juntament amb Omid Djalili, una comèdia de caràcter religiós on un musulmà descobreix que és adoptat i jueu i l'únic lapse del qual cap a la cultura jueva és Lenny, un taxista americà que treballa a Londres (Richard Schiff), pel·lícula d'estrena mundial a principis d'abril de 2010 i a mitjan mateix any l'estrena de We want sex títol que va ser canviat a Made in Dagenham, una pel·lícula basada en la vaga de 1968 en la planta d'automòbils Ford Dagenham co-protagonitzada per l'increïble actor Bob Hoskins entre uns altres.

En el que va des de l'any 2010 i 2011 Richard ha aparegut en un parell de de sèries tant britàniques com a americanes, entre elles Svetlana, una seriï tipus B basada en una madame de Hollywood que travessa una infinitat d'absurds problemes; entre les britàniques figura Any Human Heart on interpreta a un psicòleg; The Capi una sèrie típicament americana de superheroi on Richard fa d'un comissionat que té defensar les presons d'un poderós que vol apoderar-se d'elles; White Collaret és una altra que encara no ha tingut la seva estrena a Llatinoamèrica i Criminal Minds: Suspect Behavior, aquesta sèrie igual que l'altra tampoc ha tingut la seva estrena a Llatinoamèrica.

En 2011 participa en la segona pel·lícula de Johnny English titulada Reborn. Durant aquest any fa molta televisió i diferents aparicions com és el cas de Up All Night, The Capi i una pel·lícula per TNT cridada Inocent amb Bill Pullman com el protagonista de l'escriptor que va fer (es presumeix innocent) actuada en la dècada dels 80s per Harrison Ford i el seu vell amic John Spencer.

En el 2012 accepto el paper en la sèrie de The Xou Estafi titulada House of Lies i protagonitzada per Do Cheadle amic de Richard. El rol si ben no va ser recurrent com el de Toby Ziegler té el seu carisma no va estar en els dotze capítols que duro la temporada però les seves aparicions van ser memorables tal és així que en la seva última aparició va haver de defecar en el portafolios de Chandle. A causa que és aquesta aparción improvís la frace "has declarat la 3a. guerra mundial" li han ofert perquè torni per a la segona, @esperar accepti. Interpreto al Rei Leopold en One Upon a Estafi en dos capítols, Schiff pel que va dir van ser els seus fills els qui van decidir que es faci possible la seva aparició en la sèrie ja que van quedar encantats amb la mateixa. En alguna entrevista li van preguntar si alguna vegada havia fet de rei i només va respondre "en el meu llit".

També s'estrena Knife fight una pel·lícula que torna a trobar-ho amb el seu company de The West Wing aquesta dupla que tothom que va veure la sèrie recorda amb afecte és a dir Rob Lowe. Va ser presentada en Triveca festival de cinema independent creat per l'actor Robert De Niro i la seva comercialització internacional no se sap gens encara @esperar arribi als cinemes o videoclubs de Llatinoamèrica aviat. Fa una aparició en el final de temporada de Navy: recerca criminal com un terrorista que @tratar venjar la mort del seu fill i que posa a treballar a Mark Harmon per capturar-ho. Alguna cosa peculiar d'aquest malèfic personatge interpretat per Richard és que el paper del seu ex esposa en el capítol ho interpreta la seva esposa en la seva vida real l'actriu Sheila Kelley.

En 2016 apareix en la sèrie de televisió Dirk Gently's Holistic Detectiva Agency. [[Categoria:Actors estatunidencs]] [[Categoria:Actors de Maryland]]