Vés al contingut

Usuari:Pallares/Wallace Shawn

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wallace Shawn (1943 - ) és un actor i dramaturg estatunidenc. En ocasions apareix en els crèdits com Wally Shawn. Regularment se'l veu en cinema i televisió.

Shawn va aparèixer en el teatre en 1970, on va conèixer a Andre Gregory, que des de llavors ha dirigit diverses de les seves obres.

Shawn va fer el seu debut al cinema en 1979, interpretant a l'ex marit de Diane Keaton en la pel·lícula Manhattan, de Woody Allen. Les seves pel·lícules més conegudes han estat aquelles en les quals ha interpretat al dolent Vizzini en La princesa promesa (1987) i al professor Mr. Hall en Clueless (1995).

Shawn també ha aparegut en diverses sèries de televisió, com Desperate Housewives. Va obtenir un paper recurrent interpretant a Zek en Star Trek: Espai profund nou, a un còmic exreporter en Murphy Brown, al veí de Huxtables en The Cosby Show, a un psiquiatre en Crossing Jordan. També és actor de doblatge en pel·lícules d'animació i cinema d'animació, entre elles Toy Story, Toy Story 2, Monsters Inc (interpretant al dinosaure Rex), com Gilbert Huph en Els Increïbles i en dos episodis de Pare de família.

Ha actuat en la sèrie de televisió Gossip Girl, de la cadena The CW, interpretant a Cyrus Rose, el pare d'Aaron Rose i el nou interès amorós d'Eleanor Waldorf.

Filmografia[modifica]

[[Categoria:Actors estatunidencs]] [[Categoria:Actors jueus]] [[Categoria:Alumnes de la Universitat Harvard]] [[Categoria:Dramaturgs estatunidencs]] [[Categoria:Humoristes estatunidencs]] [[Categoria:Novaiorquesos]]