Desperate Housewives

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióDesperate Housewives
Modifica el valor a Wikidata
GènereDrama, comèdia
Època d'ambientació2004-2012
Espai d'ambientacióFairview (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Organització de les càmerescàmera única Modifica el valor a Wikidata
CreadorMarc Cherry
ProductorMarc Cherry Modifica el valor a Wikidata
CompositorDanny Elfman
Actors
NarradorBrenda Strong
Companyia productoraTouchstone Television i ABC Signature Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units
Llengua originalAnglès
Canal originalABC
Durada dels capítols42 minuts (aprox.)
Primer episodi3 d'octubre del 2004
Últim episodi13 de maig del 2012
Temporades8 Modifica el valor a Wikidata
Episodis180
Llista d'episodislist of Desperate Housewives episodes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialhttp://abc.go.com/shows/desperate-housewives
IMDB: tt0410975 Filmaffinity: 136031 Allocine: 221 Rottentomatoes: tv/desperate-housewives Allmovie: v315894 Metacritic: tv/desperate-housewives TV.com: shows/desperate-housewives TMDB.org: 693
Facebook: DesperateHousewives Twitter (X): DesperateABC Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Desperate Housewives (literalment en català "Mestresses de casa desesperades") fou el títol d'una sèrie dels Estats Units creada per Marc Cherry i emesa originalment des del 2004 al 2012 per la cadena ABC en format HDTV. La trama de la sèrie ocorre a Wisteria Lane, un barri situat en Fairview a l'estat d'Eagle, tots tres inventats per la sèrie. L'argument se centra en la vida diària de cinc dones, les seves famílies, amics i veïns. La sèrie en combina drama, misteri, comèdia i sàtira.

Només estrenar-se va convertir-se en un fenomen social donant un nou paper a les "vertaderes mestresses", apareixent llavors a revistes, webs i programes com ara The Oprah Winfrey Show. La sèrie va assolir grans índexs d'audiència juntament amb Lost, tornant a la cadena als seus vells temps de glòria.

La sèrie tingué quinze nominacions als Premis Emmy del 2005, guanyant-ne 6. El 2006 obtingué una nominació a la millor actriu.

El 2005 fou la sèrie més vista a tot el món, superada el 2006 per Grey's Anatomy (Anatomia de Grey).

Personatges principals[modifica]

  • Susan Mayer (Teri Hatcher) la despistada, impulsiva, ingènua, la sentimental. És propensa a tenir accidents, escriu contes infantils; per la qual cosa creu en el feliços per sempre.
  • Bree Van de Kamp (Marcia Cross), la perfecta mestressa de casa, republicana, no permet ni una errada i està obsessionada amb la neteja, l'ordre i les bones maneres, però sobretot defuig opinar dels altres i té molt en compte el què diran?. Des que la seua mare morí, la seua perfeccionista madrastra només li ensenyà perfecció i tradicionalismes. Amaga els seus sentiments rere els quefers de la llar.
  • Lynette Scavo (Felicity Huffman), mare de cinc xiquets, L'equilibrada i competitiva Lynette sempre s'enfronta a reptes que supera amb experiències i llibres.
  • Gabrielle Solís (Eva Longoria), materialista, superficial, provocativa, molt sensual i amant de la bona vida, allò que vol ho obté. Després d'haver sigut pobra i violada en la seua infantesa, sembla que només vol diners i sexe, tot i estar en una constant recerca de l'amor.
  • Edie Britt (Nicollette Sheridan), la brutalment sexy, provocativa, egoista, àcida, irònica, "devora-homes". És venedora de béns immobles i la seua vida sentimental és agitada i canviant. Una dona amb una necessitat compulsiva de seduir.

Repartiment[modifica]

Actors principals[modifica]

Actors secundaris[modifica]

Altres actors[modifica]

Col·laboracions[modifica]

Curiositats[modifica]

  • El misteri de Betty Applewhite se suposava que anava a incloure el seu marit i un misteri propi però per alguna cosa no el ficaren en la sèrie. Es rumorejà que en pròximes temporades tornaria amb un nou misteri i la part que en quedà per concloure, però no va ser així.
  • Fou la sèrie més vista dels Estats Units des del 2004 amb una audiència mitjana de 41 milions de persones.
  • Quasi tota la banda sonora de Desperate Housewives és gravada normalment i reproduïda a l'inrevés en el capítol.
  • Abans que Touchstone oferís Desperate Housewives a l'ABC, en l'episodi original Mary Alice fou interpretada per Sheryl Lee; el jardiner John per Kyle Searles; i Rex Van de Kamp per Michael Reilly Burke. Sheryl Lee fou substituïda per Brenda Strong. Amdues havien interpretat papers de persones mortes abans, tant a Everwood com a Twin Peaks. Brenda Strong també havia participat en dos capítols de la segona temporada de Twin Peaks. També a l'episodi pilot, quan la càmera s'allunya de les protagonistes que han trobat la nota de la Mary Alice, aquesta apareix com un fantasma mirant-les des del jardí.
  • La major part dels títols dels capítols es deriven de cançons de Stephen Sondheim: són incloses Every Day a Little Death, You Could Drive A Person Crazy i The Ladies Who Lunch.
  • Christine Estabrook, l'actriu que interpreta a la Senyora Martha Huber, no estava inclosa en el capítol pilot. Però es va convertir en un personatge recurrent.
  • Tot i que el govern de Bush va ser ultra-conservador, la dona del president dels Estats Units, Laura Bush, confesà ser una incondicional de la sèrie.
  • L'actor Page Kennedy, que interpretava primerament el paper de Caleb, fou substituït per NaShawn Kearse, després de tenir problemes amb la resta de l'equip de la sèrie.

Detalls de producció[modifica]

Emissió internacional[modifica]

A Catalunya la sèrie s'ha emès en castellà, amb el nom de Mujeres desesperadas (Dones desesperades). En obert per La2 de TVE, Sony Entertainment Television en Veo i Divinity, i pels canals de pagament Digital+ i ONO, a través del canal temàtic FOX.

Tot i emetre's també la sèrie original, diversos països llatino-americans com ara Colòmbia, Equador o Argentina han fet l'adaptació de la sèrie amb el nom de Amas de casa desesperadas.

Enllaços externs[modifica]