Usuari:Ponscor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bibliotecària de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia i ex presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (2019-2021).

Sóc bibliotecària de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia i des de 2016 coordine el Viquiprojecte del Museu Valencià d'Etnologia. De tant en tant edite algun article però no per falta d'interés sinó per qüestió de temps. Estic convençuda de que la Wikipedia i els seus projectes germans són un recurs molt valuós per a les biblioteques, les quals són al seu torn una font d'informació i de contacte real amb el territori a què els projectes Wikimedia no poden deixar de costat.

He estat part del professorat del curs "Como ser una #BiblioWiki i... no morir en el intento" (Estadilla, del 19 al 21 de setembre de 2018), organitzat per la Diputació d'Osca per al personal de les seues biblioteques. La meua labor va ser transmetre als companys la necessitat d'aliar-se amb els wikipedistas per a millorar l'accés a la informació de manera lliure.

Sempre intente participar del #1Lib1Ref perquè pense que cal ajudar una organització que confia amb els i les bibliotecàries quan ens diuen "imagina't un món en que cada bibliotecari introduira una referència a la Viquipèdia"

He participat en las XVI Jornadas Españolas de Información y Documentación que organitza FESABID parlant del viquiprojecte del Museu Valencià d'Etnologia durant la sessió Objetivos del Desarrollo Sostenible y Bibliotecas - conocimiento abierto y proyectos Wikimedia junt a Alicia Sellés (FESABID); Carme Fenoll (UPC); Jesús Tramullas (Wikimedia España) Toni Hermoso i Vicenç Allué (Amical Wikimedia).

A les actes de les IVJornadas sobre Bibliotecas de Museos organitzades pel Ministeri de Cultura celebrades el 23 i 24 de novembre de 2017 amb el títol "Estrategias sostenibles y alianzas en Bibliotecas de Museos" trobareu el article «Un Wikiresidente en la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia»

Ara mateixa estic interessada en aprofitar el coneixement generat per les exposicions temporals de L'ETNO per a desenvolupar viquiprojectes específics sobre cultura popular valenciana. A hores d'ara, en tenim dos: Viquiprojecte muixeranga i Viquiprojecte Corpus València. És una porta oberta que em sembla molt interessant i espere aconseguir que siga una aposta ferma que forme part de l'estratègia digital de L'ETNO.