Usuari:Popopot/Puig de Bugaraig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaPuèg de Burgarag
Imatge
SerraladaCorbièras

PirenèusDades i xifresAltitud1230 mMida2/22/45/E  cm (Llargada

El Puig de Bugaraig (en occità Puèg de Bugarag)  és un puig dels Pirineus occitans (Llenguadoc) al departament d'Aude, i a la regió Plantilla:Ocreg.

Culmina a 1230 m, el que en fa el punt més alt de les Corberes. Del pic es pot veure un panorama que s'estén dels Pirineus fins a la Muntanya Negra i de la Mediterrània fins a l'Alta Vall d'Aude.

Toponímia[modifica]

Burgaraig o Bugaraig segons Joan Coromines prové del cèltic veru-karaio, 'rocassa corba' (Du nouveau sobre la toponymie occitane, 268-269; DECat II, 557, s.V. carall; OnCat III, 135, s.V. Bugaraig).

Geografia[modifica]

Topografia[modifica]

El puig és isolat, perquè és voltat de valls i no pas relligat directament amb altres muntanyes per a formar una cadena, llevat d'un petit port al sud. La seva part oest és situada al territori del municipi de Bugaraig, la seva part est al de Camps.

El desnivellament entre el seu pic (1 230 m) i la seva base al vilatge de Bugaraig (480 m m) és de 750 m per una distància en línia dreta de 2 2 km.

És vora del port del Linàs que l'Aglí té la seva font.

Geologia[modifica]

És una curiositat geològica, que és eixida d'un plegament allargat: els jaços superiors són més antics que els jaços inferiors. Vet aquí perquè se'n diu « muntanya al revés ».

Galeria[modifica]