Usuari:Quitxalla/elcantarell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Cantarell[modifica]

El Cantarell és una casa de pagès situada al terme municipal de Vic, uns 50 metres a l'est del riu Gurri i 200 metres del medieval Pont d'en Bruguer. Pertany a la parròquia de Calldetenes. La propietat i la masoveria de la casa estan en mans de les dues mateixes famílies des de 1887, quan Martí Genís i Aguilar va comprar la casa i les terres.

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
El Cantarell
Imatge
Dades
ConstruccióXVII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
LocalitzacióCtra. Vic-Roda, km 2 Vic, (Osona)

Descripció[modifica]

Masia de planta rectangular amb la façana orientada a migdia i coberta a quatre vessants. A la part esquerra s'hi adossa un cos de porxos i altres dependències agrícoles que, junt amb el mur, tanquen la lliça, a la qual s'accedeix per un portal rectangular amb llinda de fusta protegida per una teuladeta. El portal de la masia també és rectangular i de pedra, com la finestra que té al damunt. Les altres obertures tenen les llindes de fusta; al segon pis hi ha un balcó sota teulada amb barana da fusta.

És construïda amb pedra, fusta i morter de calç; també té alguns afegitons de maó, de construcció recent. L'estat de conservació és bo.

Referències[modifica]

«Patrimoni.gencat». Generalitat de Catalunya. [Consulta: 2 novembre 2015].

{{ORDENA:Llista Monuments Vic}} [[Categoria:Patrimoni monumental de Vic| 00Llista]] [[Categoria:Llistes de monuments d'Osona|Vic]]