Usuari:Robertgarrigos/International Regulations for Preventing Collisions at Sea
El Reglament internacional per a la prevenció de col·lisions al mar de 1972 ( COLREGs ) és publicat per l' Organització Marítima Internacional (OMI) i estableix, entre altres coses, les "regles de la carretera" o normes de navegació que han de seguir els vaixells i altres vaixells a la mar. per evitar col·lisions entre dos o més vaixells. [1] [2] El RIPA també es poden referir a la línia política específica que divideix les vies navegables interiors, que estan subjectes a les seves pròpies normes de navegació, i les vies d’aigua costaneres que estan sotmeses a les normes de navegació internacionals. El RIPA es deriva d’un tractat multilateral anomenat Conveni sobre el Reglament internacional per a la prevenció de col·lisions al mar .
Tot i que les normes per a la navegació de vaixells cap a l’interior poden diferir, les normes internacionals especifiquen que haurien d’estar igualment estretes que les normes internacionals. A la major part de l’Europa continental s’aplica el Code Européen des Voies de la Navigation Intérieure (CEVNI, o el Codi europeu de navegació per aigües continentals).
Les regles de regates de vela, que regeixen la realització de curses de iots i embarcacions lleugeres sota la sanció de les autoritats nacionals de vela que són membres de la Federació Internacional de Vela (ISAF), es basen en els COLREGs, però difereixen en algunes qüestions importants, com ara avançaments i dret de pas a prop de la marca de vela competitiva.
Història
[modifica]Abans del desenvolupament d'un conjunt únic de normes i pràctiques internacionals, existien pràctiques separades i diverses convencions i procediments informals a diferents parts del món, tal com avançaven diverses nacions marítimes. Com a resultat, hi va haver inconsistències i fins i tot contradiccions que van donar lloc a col·lisions no desitjades. Els llums de navegació dels vaixells per funcionar a les fosques, així com les marques de navegació, tampoc no estaven estandarditzats, cosa que va provocar una perillosa confusió i ambigüitat entre els vaixells amb risc de col·lisió.
Amb l’aparició de vaixells propulsats per vapor a mitjan segle XIX, les convencions per a la navegació de vaixells de vela es van haver de complementar amb convencions per a la navegació de vaixells motoritzats. Els vaixells de vela estan limitats quant a la seva maniobrabilitat, ja que no poden navegar directament al vent i no es poden navegar fàcilment en absència de vent. D’altra banda, els vaixells de vapor poden maniobrar en els 360 graus de direcció i es poden maniobrar independentment de la presència o l’absència de vent.
El 1889 els Estats Units van convocar la primera conferència marítima internacional a Washington, DC. Les normes resultants es van adoptar el 1890 i es van aplicar el 1897. Es van fer alguns canvis menors durant la Conferència Marítima de Brussel·les de 1910 i es van proposar alguns canvis en les normes, però mai no es van ratificar a la Conferència Internacional de Seguretat de la Vida al Mar de 1929 (SOLAS). Amb la recomanació que el timó faci referència a la direcció d’un gir en lloc d’acordar informalment el timó o el timó per totes les nacions marítimes el 1935.
La Conferència Internacional SOLAS de 1948 va fer diverses recomanacions, inclòs el reconeixement del radar, que finalment es van ratificar el 1952 i es van fer efectives el 1954. Una conferència SOLAS a Londres va fer altres recomanacions el 1960, que es va fer efectiva el 1965.
El Reglament internacional per a la prevenció de col·lisions al mar es va adoptar com a convenció de l'Organització Marítima Internacional el 20 d'octubre de 1972 i va entrar en vigor el 15 de juliol de 1977. Es van dissenyar per actualitzar i substituir el Reglament de col·lisió de 1960, especialment pel que fa als esquemes de separació de trànsit després del primer d'ells, introduït a l’estret de Dover el 1967. [1] Després de diverses modificacions en diferents anys posteriors, el juny de 2013, el RIPA ha estat ratificat per 155 estats, que representen el 98,7% del tonatge de les flotes mercants mundials. [3]
Referències
[modifica]Lectura més llunyana
[modifica]- Caufield, T.G.. A Beginner's Guide to the Rules of the Road. Great Lakes Marine Transportation, 2001.[Cal citació completa]
- Morgans Technical Books (2016), A Seaman's Guide to the Rule of the Road, Morgans Technical Books, ISBN 978-0-948254-58-1 RN approved self-study book. Includes the full text of the colregs.
Enllaços externs
[modifica]- Controls internacionals per Impedir Col·lisions a la mar. Wikisource. Recuperat 18 juliol 2010
[[Categoria:Tractats dels Estats Units]] [[Categoria:Tractats de Turquia]] [[Categoria:Tractats de Suècia]] [[Categoria:Tractats d'Espanya]] [[Categoria:Tractats de Portugal]] [[Categoria:Tractats de Noruega]] [[Categoria:Tractats dels Països Baixos]] [[Categoria:Tractats de Lituània]] [[Categoria:Tractats del Japó]] [[Categoria:Tractats de França]] [[Categoria:Tractats de Dinamarca]] [[Categoria:Tractats de Bielorússia]] [[Categoria:Tractats d'Àustria]] [[Categoria:Arquitectura naval]]
- ↑ 1,0 1,1 Convention on the International Regulations for Preventing Collisions at Sea, 1972 (COLREGs) Arxivat 14 October 2009 at the Portuguese Web Archive, from the IMO (The International Maritime Organisation). Retrieved 13 February 2006.
- ↑ Prevention of Collisions at Sea Regulations 1983 Arxivat 27 July 2011 a Wayback Machine., from Western Australian Legislation Arxivat 15 May 2009 a Wayback Machine.. Retrieved 6 June 2009.
- ↑ Ratification status of IMO Conventions.