Usuari:Sergirp22

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Assosiació Esportiva Handbol Les Franqueses[modifica]

L’Associació Esportiva d’handbol Les Franqueses del Vallès (familiarment anomenat A.E.H. Les Franqueses) és una associació esportiva d'handbol del poble de Les Franqueses del Vallès.[1]

Història[modifica]

Infotaula d'organitzacióAEH Les Franqueses
Assosiació Esportiva Hanbol Les Franqueses
Història
Creació1959
Activitat
Lliga1a Catalana (5ns)
Lliga Catalana (4es)
Governança corporativa
Presidència Santiago Tomàs
Entrenador principal[Masc] Sebastià Capella
[Fem] Joel Montava

Va ser fundat l'any 1959. Un grup de joves de la població de Les Franqueses del Vallès, situada a la comarca del Vallès Oriental, van decidir iniciar un projecte liderat per un jove emprenedor anomenat Joan Bufí. Inspirant-se en la ciutat veïna de Granollers, aquesta fomentà la il·lusió per la pràctica de l'handbol.

En l'any de la seva creació, el nivell d'economia era baix, trobats en aquesta situació els creadors juntament amb Ramon Canal, Pere Fortuny, Josep Corbera, Joaquim Edo, Joan Miralles, Miquel Pascual, Josep Planas , Joaquim Fortuny, Lluís Serra, Manel Jaén, Miquel Riera, Julio Pedrosa i entrenats per en Jaume Valls van embarcar-se en la iniciativa.

L’ entitat creada l'any 1959 s'anomenà Club Balonmano Les Franqueses. Aquesta aventura durà fins a mitjans dels anys 70, quan el club desaparegué per motius tècnics i noves reglamentacions de la Real Federació Espanyola de Balonmano.[2]

L'any 1982 amb la constitució del nou pavelló es creà un nou club anomenat Club Esportiu les Franqueses que en els seus inicis va englobar les seccions d'handbol, bàsquet, tenis i bàdminton. Aquest nou club va llançar de nou la pràctica de l'handbol fins a l'any 2007 que desaparegué a causa d'uns problemes econòmics en relació a l’ascens del primer equip femení a la segona màxima divisió que no es van poder solucionar. Finalment, amb l'ajuda de l'ajuntament de Les Franqueses del Vallès, l'handbol va acabar agafant el nom d'Associació Esportiva Handbol Les Franqueses (AEHLF).

L’any 2018, L' AEH Les Franqueses tenia 300 jugadors repartits en 23 equips, xifra que contrasta amb els 2 equips inicials que tenia el club, fet que demostra l'àmplia expansió del club. Per celebrar-ho, se celebra el Torneig Joan Bufí, en honor a un dels fundadors de l'entitat. "Estem molt orgullosos de celebrar que el Vallès és el bressol de l'handbol. A més, ara ens trobem en un molt bon moment", va concloure l'expresident de l'AEHLF, José Ramírez.

Símbols[3][modifica]

Escut de les Franqueses del Vallès

Segons l' Ajuntament de les Franqueses del Vallès, l' escut oficial conté el següent blasonament:

“Escut caironat truncat i semipartit: 1r de sinople, un llibre obert d'argent i ressaltant sobre una vara de batlle d'or, en pal; 2n d'argent, una creu plena de gules; i 3r d'or, quatre pals de gules. Per timbre, una corona de poble.” [5]

Palmarès[4][modifica]

Equip masculí[modifica]

  • Subcampió de la Copa federació: 2007-2008.
  • 1 Copa federació: 2008-2009.
  • Ascens a 3a preferent: 2009-2010.
  • Ascens a 2a catalana: 2012-2013.
  • Ascens a 1a catalana: 2015-2016.

Equip femení[modifica]

  • Fases d'ascens de lliga catalana: 2016-2017
  • Ascens a lliga catalana: 2017-2018

Patrocinadors[modifica]

Un dels principals factors que han ajudat a què l’AEH Les Franqueses segueixi endavant i pugui créixer, és gràcies a les col·laboracions amb empreses nascudes o implantades a la localitat de Les Franqueses del Vallès o als seus voltants. Els patrocinadors més importants que segueixen en acord amb el club són:

Empresa pública de salut de Catalunya que vetlla per la donació de sang a la gent necessitada.[5]

  • Ferreteria Marina (optimus)

Empresa que es dedica a la venda de ferreteria i subministraments.

  • Kyrocream

Crema de massatge recomanada per al tracte muscular diari.

  • Pavimentos CMV

Empresa dedicada al sector de la construcció d’instal·lacions esportives i aplicació de paviments sintètics.

  • Centre Mèdic Les Franqueses del Vallès

Empresa de serveis sanitaris a Les Franqueses del Vallès.

  • Vivace Logística

Empresa logística integral de Barcelona amb magatzem de “picking” per a la distribució nacional i internacional.

  • Kitmon

Empresa d’equipament esportiu i personalització.

  • Agbar

Empresa dedicada a la gestió eficient del cicle integral de l’aigua.

  • 100x100 rètols

Empresa dedicada a la creació de rètols i pancartes informatives

  • Ecoviand de Brugarolas

Empresa dedicada a la creació i la venda de menjar preparat.

  • STO

Empresa de construcció sostenible a Les Franqueses del Vallès.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • A.E.H Les Franqueses (2018). Història de l’handbol Les Franqueses. Recuperat el 30 d’octubre de 2022, de https://www.hlesfranqueses.com/el-club).
  • Anònim (10 d’octubre de 2019). A l'handbol s'aprenen valors, com la disciplina, que al carrer no hi són: L'AEH Les Franqueses celebra, enguany, el 60è aniversari amb un programa d'actes que començaran a l'entorn del torneig Joan Bufí. som Les Franqueses. Recuperat el 30 d’octubre de 2022, de: https://www.somlesfranqueses.cat/noticia/49485/a-lhandbol-saprenen-valors-com-la-disciplina-que-al-carrer-no-hi-son .
  • Handbol Les Franqueses [@hlesfranqueses] (2022) - I aquí teniu les noves equipacions de Club per la pròxima temporada!!! L’acord amb Kempa proporciona un nou model d’equipació i una nova manera de comprar-les a través d’una tenda web. [ imatge d’Instagram] Recuperat de https://www.instagram.com/p/CgusHbKINng/.
  • J.Montava (Comunicació personal, 25 octubre 2022).
  • R.Rosario (Comunicació personal, 25 octubre 2022).
  • S.Tomas (Comunicació personal, 25 octubre 2022).