Vés al contingut

Usuari:Telemakko/Nobita Nobi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Nobita Nobi (野比 のび太) (Noby als Estats Units) és el protagonista de la sèrie televisiva Doraemon, és un noi de 10/11 anys (11 anys en la versió de 1973 i de 1979, i 10 anys en la del 2005) nascut a Japó (Tòquio), el 7 d'agost de 1995. Prové d'una família de classe mitjana i els seus pares són Nobisuke Nobi i Tamako Nobi. Nobita es caracteritza per ser un personatge amb dificultats al col·legit, ser poc aplicat i que acostuma a estar castigat pels seus professors i pares ja que treu mal resultats en els seus exàmens. Coneixerà a Doraemon, un gat robot còsmic del futur que li ajudarà amb els seus problemes diaris a través d'aparells futuristes que treu de la seva butxaca màgica.

Creació i concepció[modifica]

Doraemon és un dels anime més coneguts del món. Equest va ser portat a la televisió el 1976 i va ser retrasmès per primera vegada a Catalunya el 7 de febrer de 1994. Els seus creadors van ser Fujimoto Hiroshi i Fujiko F. Fujio (藤子不二雄) i en a trama principal explica la història de Nobita Nobi, un noi amb problemes d'adaptació i amb dificultats en els estudis que troba a Doraemon, un gat còsmic arribat del futur i amb el qual resoldrà els seus problemes del dia a dia a través de la seva butxaca màgica d'on treu artilugis futuristes.

Història[modifica]

Quan era nen[modifica]

Nobita Nobi va néixer el 7 d'agost de 1995 segons l'anime del 2005. És el menor en la seva família. És un nen de 10 anys que prové d'una família de classe mitjana del Japó. Els seus pares són Nobisuke Nobi i Tamako Nobi.

Quan ja és gran[modifica]

Nobita es casarà amb Shizuka Minamoto i tindran un fill anomenat Nobisuke Nobi i aquest tindrà un fill anomenat Nobishi Nobi que va tenir a Sewanobi Nobi; El pare de Sewashi Nobi. Després Sewashi Nobi ("Rebesnét" de Nobita Nobi), és qui tindrà un gat robot anomenat Doraemon i l'enviarà al passat per ajudar a Nobita amb els problemes que sofreix en la seva vida quotidiana.

Aparença[modifica]

Nobita és un nen d'alçada mitjana amb pell clara. Utilitza generalment una samarreta groga i pantalons blaus marins. Apareix amb el pèl de color castany fosc en els capítols de 1979 però en la majoria de temporades el pèl de Nobita és negre i llis. Té els ulls negres i unes grans ulleres rodones.

Seguidor disfressat de Nobita Nobi


Personalitat[modifica]

És dolent per als estudis. Viu atormentat per Takeshi Goda (Gegant) i Suneo Honekawa, a pesar de que són els seus amics. Doraemon sempre li presta invents del futur que suposadament han estat dissenyats per resoldre problemes seriosos, però Nobita acaba usant-los per a la seva pròpia gaubança i al final no surten els plans com ell li agradaria. Nobita sempre interromp a la Shizuka en moments compromesos (sobretot mentre ella s'està banyant). També té problemes amb la seva mare ja que aquesta és una mestressa de casa força histèrica que sempre li està cridant. Tot i que en Nobita és bastant poruc, en més d'un episodi ha arriscat la seva vida per ajudar els altres o salvar a una civilització. Considera a Hidetoshi Dekisugi el seu rival (encara que aquest és bo amb ell). També és bastant ingenu.

Família i amics[modifica]

Família[modifica]

  • Tamako Nobi (o Senyora Nobi): mare de Nobita, té 38 anys i està casada amb Nobisuke. És una dona exigent, amb mal caràcter i manaire. Es passa el dia manant-li encàrrecs al seu fill. Curiosament sempre renya a Nobita per les seves qualificacions, però ella també rebia molt males notes. Té un germà menor anomenat Tamao.
  • Nobisuke Nobi (o Senyor Nobi): és el pare de Nobita, de 39 anys, és un home treballador i ocupat, però alhora mandrós i descurat (sol oblidar-se el treball a casa). Li agrada el tabac i l'alcohol.

Amics[modifica]

  • Shizuka Minamoto: l'única personatge principal femenina que apareix en la sèrie. Nobita està totalment enamorat d'ella. Shizuka és una noia responsable, intel·ligent, sensible i amb grans dots artístiques. Nobita no és l'únic que està enamorat d'ella, sinó que la resta de personatges també.
  • Takeshi Goda (Gegant): un noi dur i una mica brètol que passa el dia molestant a Nobita i amenaçant-lo al costat del seu amic Suneo. Li agrada llegir còmics i cantar. Encara que la seva gran passió és la música, ho fa realment malament i obliga a la resta dels nens a escoltar-lo. Encara que és un animalot, és un gran amic i té un gran cor.
  • Suneo Honekawa: el millor amic de Gegant i també es passa el dia molestant a Nobita. Ve d'una família adinerada i no dubte en presumir dels seus béns. És un noi molt mentider i sol fer cas a Gegant en tot el que li ordena (molts cops per por)
  • Doraemon: el gat còsmic protagonista. És un robot amb aparença de gat (a vegades el confonen amb un ós rentador) que ve del segle XXII. Aquest és enviat pels descendents d'en Nobita per ajudar-lo. Va néixer el 3 de setembre de 2112 en una fàbrica de robots. Durant la seva construcció va ser pintat de color groc i tenia orelles; realment semblava un gat. Però curiosament alguna cosa no va sortir bé durant el procés de construcció del Doraemon i es va convertir en una màquina amb baix rendiment (El problema va ser un error mecànic per un cargol). Doraemon va ser enviat a l'escola de robots, però va tenir un rendiment pobre, va passar fregant l'examen final. A causa de les seves baixes qualificacions, Doraemon va ser enviat a una tenda per ser venut a un preu molt inferior al dels robots convencionals i va estar en exposició per molts anys abans que el compressin. El 19 de gener de 2113, Doraemon va ser comprat pel nét de Nobita perquè fos la seva mainadera. Encara que la veritable raó per la qual el nét de Nobita el va comprar va ser perquè la seva família era pobra i no es podien pagar articles gaire cars. El nét de Nobita decideix enviar al Doraemon al segle XX (amb els anys s'ha reubicat al S.XXI), al moment el qual en Nobita era un nen molt mandros. La raó de tot això és que Doraemon ajudi a Nobita a canviar els seus hàbits i la seva actitud, perquè d'aquesta forma els doni un millor futur als seus familiars, traient-los de la pobresa i d'aquesta manera les futures generacions puguin viure millor. Té por als ratolins i el seu menjar preferit és el Dorayaki (pastís nipó). Doraemon té una butxaca a la seva panxa de la que obté sorprenents articles del futur. Té una germana que es diu Dorami.

Relació entre els personatges[modifica]

Shizuka i Nobita[modifica]

Nobita té a Shizuka com una gran amiga de la infància, però el que en realitat sent per ella és un gran amor. Ell sempre ha tractat de conquistar-la amb els aparells màgics de Doraemon.  Estava destinat a casar-se amb Jaiko Goda, però Doraemon va venir al passat per canviar el seu destí.

Referències[modifica]