Usuari:TeresaFerrizRoure

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Etiquetes de viquipedista
Barcelonès Aquest viquipedista es troba a Barcelona.
Viquipedistes dels Països Catalans Aquest viquipedista és originari dels Països Catalans.
UOC Aquest usuari participa en el Viquiprojecte:UOC.

Resum[modifica]

Teresa Fèrriz Roure és responsable de Nous Projectes a la Universitat Oberta de Catalunya, on també dirigeix el projecte LletrA, d'estudi i difusió de la literatura catalana a internet i forma part de l'equip de personal docent col·laborador dels programes de postgrau i de programes oberts.

És doctora en Filologia, llicenciada en Documentació i en Filologia, màster en Comunicació i Disseny Multimèdia i màster en Gestió Cultural.

Ha ideat, conceptualitzat, dissenyat i dirigit nombrosos projectes digitals orientats a la difusió cultural i la transferència del coneixement, com ara el portal lletrA (http://lletra.uoc.edu), Argus (http://argus.uoc.edu, Música de poetes (http://www.musicadepoetes.cat), Viquilletra (http://lletra.uoc.edu/viquilletra), TopobioGrafies de l’exili català (http://www.topobiografies.cat), argus (http://argus.uoc.edu), l'exposició virtual i presencial Un viatge ple de veus -Biblioteques Públiques de Catalunya (http://unviatgepledeveus.gencat.cat/), l'exposició virtual Veus (Fòrum 2004), (http://oliba.uoc.edu/veus/), Els nens de la guerra (http://oliba.uoc.edu/nens/), entre d'altres.

Com a investigadora, s'ha especialitzat en l'exili català a les Amèriques. Ha publicat llibres i articles sobre l'obra cultural de l'exili a Mèxic i ha estat professora i investigadora a la UAB, El Colegio de México, la UNAM (ciutat de Mèxic), la Universidad de Guadalajara (Mèxic) i El Colegio de Jalisco (Mèxic), on coordinà un programa d'estudis catalans patrocinat per la Generalitat de Catalunya, des de 1996 fins al 2000. Al Fòrum Barcelona 2004, conceptualitzà i coordinà el format "Les 141 preguntes".