Vés al contingut

Usuari:TheArgentina/Aldea San Juan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aldea San Juan és una localitat i centre rural de població amb junta de govern de segona categoria del districte Pehuajó Norte del departament Gualeguaychú, a la província d'Entre Ríos, República Argentina. Se situa a 42 km al nord de la ciutat de Gualeguaychú, al sud-est de la província, en les coordenades geogràfiques 32° 41´ S 58° 46´ O.

La població de la localitat, és a dir sense considerar l'àrea rural, era de 226 persones el 2001. No va ser considerada localitat en el cens 1991.[1] La població de la jurisdicció de la junta de govern era de 466 habitants en 2001.[2]

L'eix de la seva economia és l'activitat agropecuària. És una colònia fundada per alemanys del Volga. Posseeix un temple evangèlic, un luterà i associacions de descendents d'alemanys del Volga.

Història[modifica]

Les terres on avui se situa el llogaret, van pertànyer a Jacobo Spangenerg qui en 1889 va vendre aquestes terres a contingents de colons d'alemanys del Volga.

En 1888 arriben al Port de Diamant, 19 famílies directament des del Volga. Després d'una estadía provisoria en el Llogaret Protestant es dirigeixen a la zona on funden 3 llogarets. San Juan, Llogaret San Antonio i Santa Celia. En Sant Joan es van establir 30 famílies. La majoria d'ells procedents dels llogarets de Bauer i Messer a la vora del riu Volga a Rússia.

Límits jurisdiccionals de la junta de govern van ser fixats per decret 2811/1991 MGJOSP del 25 de juny de 1991.[3]

Referències[modifica]