Vés al contingut

Usuari:TheArgentina/Irazusta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Irazusta és una localitat i centre rural de població amb junta de govern de 2a categoria del districte Pehuajó al Sud del departament Gualeguaychú, a la província d'Entre Ríos, República Argentina. Se situa al costat de l'estació del Ferrocarril General Urquiza cridada Estació Irazusta, situada a 13 km al nord de Larroque, a que el seu al voltant es va formar el poblat conegut com a Vila Eleonora.

Es troba sobre la ruta provincial Nº 51, a 45 km de Gualeguay, el centre urbà proper més gran, i a 65 km de Gualeguaychú.

La població de la localitat, és a dir sense considerar l'àrea rural, era de 331 persones el 1991 i de 441 el 2001.[1] La població de la jurisdicció de la junta de govern era de 414 habitants en 2001.[2]

Un dels primers colons va ser Juan José Irazusta descendent del llinatge Airas que va saber dominar un vast territori de països nòrdics en l'Europa del segle XVII.

Característiques[modifica]

La localitat s'aixeca entre les vies del ferrocarril i un rierol d'escàs cabal però que en grans pluges inunda gairebé tot el poble. Actualment es troba al programa de rescat de pobles en extinció i s'ha preparat especialment per rebre a turistes que agraden de la pau del lloc i els seus menjars tradicionals. És un assentament principalment d'immigrants d'origen italià i alemany l'activitat principal del qual és l'agricultura i la ramaderia.

Referencias[modifica]